Even terugkomen op het spelen…

In mijn vorige bericht had ik het over het belang van spelen en gaf ik een voorbeeld hoe speelgoed de ontwikkeling van uw kind kan stimuleren. Dit kan natuurlijk nog steeds de problemen opleveren die er voor zorgt dat u uw kind als lastig of druk ervaart. Hieronder een paar tips om het gemakkelijker voor u te maken. Maar houd ze dan niet continu in hun stoel.·      Ga lekker samen met de kinderen ravotten in het park of in de speeltuin. Zo kunnen zij ook hun energie kwijt, waardoor zij thuis misschien wat meer de voorkeur hebben voor wat rustigere activiteiten. Of laat ze bij een vriendje of vriendinnetje spelen. Dan hoef jij er even niet op te letten, maar kunnen zij wel lekker spelen. Zij leren dan ook weer op sociaal gebied. Misschien zijn er kinderen in de buurt van dezelfde leeftijd en kunt u met een groepje ouders afspreken voor de koffie, dan staat u er ook niet helemaal alleen voor.
·       Kijk eens bij een bibliotheek in de buurt. Vaak hebben zij een kinderhoek met heel veel speelgoed. Daar kunnen de kinderen ook een middag doorbrengen, terwijl u rustig een boek kunt lezen.
·       Als uw kind net begint te kruipen en/of te lopen, zorg er dan voor dat alle gevaarlijke spullen uit de buurt liggen. Juist de spullen die zij niet mogen hebben, vinden ze het meest interessant. Dat is anders dan hun eigen speelgoed. Maak ruimte in de onderste lades of kasten voor hun speelgoed. Dan maakt het niet meer uit als zij stiekem een kast open trekken. Vallen en stoten hoort ook bij de ontwikkeling. Dus als zij af en toe vallen is niet erg. Houd altijd een verzachtende crème of knuffel in de buurt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

CommentLuv badge