Sommige mensen weten niet hoe belangrijk spelen voor kinderen is. Het is niet alleen een manier om de kinderen bezig te houden, maar het is ook een essentieel onderdeel van de ontwikkeling. Ik zie nog steeds dat ouders hun “lastige” peuter, de hele dag in een stoel laten zitten. Zonde!! Hierdoor lopen zij een hoop oefenen mis op verschillende gebieden. Alleen al hun grove motoriek kan hierdoor een achterstand oplopen. Ook kunnen zij de wereld om hen heen niet ontdekken en blijven zij hangen in een het kleine wereldje in hun stoel.

Verschillend speelgoed is bedoeld om de kinderen in hun ontwikkeling te stimuleren op verschillende gebieden. Fijne motoriek, grove motoriek, ruimtelijk inzicht etc. Bij het meest simpele speelgoed kunnen de kinderen al heel veel leren. Neem nou een doos met blokken. Hiermee kunnen zij kennis maken met kleuren en vormen. Door af en toe de kleuren en vormen te benoemen, herkennen zij dit snel en zullen zij dit zelf ook kunnen benoemen. Dit stimuleert dus ook hun taalontwikkeling. Al heel jong leren zij wat zwaartekracht doet door een stapel blokken om te gooien. Verder leren zij hiermee hun ruimtelijk inzicht en hun creativiteit te vergroten en hun fijne motoriek wordt er ook mee gestimuleerd. Kortom super simpel, maar heel leerzaam.

En zo is er nog veel meer speelgoed wat de kinderen kan stimuleren in hun ontwikkeling op verschillende gebieden en hoeft het dus ook niet veel geld te kosten. Mochten de kosten toch een probleem worden, kun je altijd kijken of er in de buurt een Speel-o-theek is. Zij bieden de mogelijkheid om speelgoed te lenen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

CommentLuv badge