Goedkope uitjes

Bijna is het zover… de kinderen hebben weer vakantie. Een uitdaging voor veel ouders, want hoe ga je de kinderen vermaken? Tegenwoordig kost alles zo veel geld. Toch zijn er mogelijkheden waardoor uitjes ook nog leuk kunnen blijven en niet voor een “financiële crisis” hoeft te zorgen.

Meestal zijn er vlak voor de vakantie, bij verschillende winkels, leuke spaaracties voor attractieparken en dierentuinen. Ook komen veel tijdschriften met kortingsbonnen. Dus houd alles goed in de gaten.

Zelf koop ik via veiligsites vaak goedkope entreekaartjes. De kunst is dan wel om een goed moment uit te zoeken, zodat u de kaartjes inderdaad voor een leuk prijsje kunt krijgen.

Ik spaar ook air miles. Soms kun je bij bepaalde supermarkten op die manier ook nog korting krijgen. Verder zijn er nog voordeelpassen. U kunt uitzoeken of u ook in aanmerking komt voor zo’n pas in uw stad of misschien vindt u de museumjaarkaart een leuke idee

En een abonnent op een pretpark of dierentuin is ook nog een optie. Kom je ergens vaak of woon je bij iets leuks in de buurt, heb je de kaartjes er vaak na twee bezoekjes al uit. Dit kun je natuurlijk informeren bij het desbetreffende pretpark of dierentuin.

Zelf activiteiten bedenken is ook erg leuk. Bijvoorbeeld een speurtocht in het park uitzetten of een leuk circuitje. Bij slecht weer lekker knutselen of regenpakjes en kaplaarsjes aan en lekker naar het bos gaan en hutten bouwen. Is er een bouwspeeltuin of een activiteitencentrum in de buurt? Vaak worden daar ook voor een leuk bedrag activiteiten voor kinderen aangeboden. Vooral in de vakanties.
Genoeg mogelijkheden dus om in de zomervakantie niet al te veel pijn in de portemonnee te krijgen. Maar… bedenk wel, dat vervelen soms ook gewoon moet kunnen. Lees mijn artikel over vervelen ook even terug, dan weet u gelijk waarom 😉

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

CommentLuv badge