Er kunnen verschillende problemen voorkomen tijdens de opvoeding. Het is helemaal niet gek om als ouder soms onzeker te zijn. Sterker nog, alle ouders zijn wel eens onzeker over hun handelen. Daarom is het fijn als je soms even hulp kan krijgen of in ieder geval ergens terecht kan met je vragen. Er zijn verschillende mogelijkheden om aan informatie te komen. De bekendste zijn toch wel school, kinderdagverblijf of huisarts. Bij hen kun je altijd terecht voor vragen en het is laagdrempelig. Zij kunnen tips geven en/of eventueel doorverwijzen. Ook is er in iedere gemeente het centrum voor jeugd en gezin. Vaak is hierin ook het consultatiebureau gevestigd. Verder zijn zij er voor vragen over opvoeden en opgroeien. Eventueel kunnen ook zij doorverwijzen of een plan maken.

Toch vinden veel ouders het fijn om juist met andere ouders in contact te komen en zo hun ervaringen te delen. Daar zijn de volgende mogelijkheden voor:

  • Kijk eens bij een buurthuis in de buurt. Wellicht worden daar activiteiten voor ouders georganiseerd.
  • In veel gemeenten worden bepaalde ouderplatformen of mama cafés georganiseerd. Deze zijn bedoeld om met andere ouders in contact te komen en zo ervaringen te delen of een speelkameraadje voor je kind te vinden.
  • Heeft de bibliotheek bij jou in de buurt een gezellige kinderafdeling? Kinderen kunnen zich daar prima vermaken en ouders kunnen in gesprek komen met elkaar. Veel bibliotheken organiseren op woensdagmiddag activiteiten voor de kinderen. Het is dus leuk om eens te kijken wat er wordt georganiseerd bij de bibliotheek bij jou in de buurt.

Genoeg mogelijkheden. Wellicht zit er wat bij. Maar let wel op, het gaat hierbij om meningen en ervaringen van andere ouders. Laat je dus niet gek maken. Bekijk per situatie wat voor jou belangrijk is en of het dus verstandig is om je door andere ouders te laten adviseren of juist door professionals die hun informatie baseren op wetenschap.

Succes!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

CommentLuv badge