Een blik in het verleden

Kennen jullie de serie being Erica? Een Canadese serie over Erica (uiteraard) die de kans krijgt om terug te gaan in de tijd om bepaalde keuzes waar zij spijt van heeft, terug te draaien of om in te zien dat sommige dingen gebeuren om een reden.

Everything happens for a reason.
Hoe cliché. Toch geloof ik daar in. Toen ik 16 was begon ik aan de opleiding: onderwijsassistente. Mijn resultaten waren niet echt om over naar huis te schrijven en ben ik na een jaar met de opleiding gestopt. Na een jaar gewerkt te hebben, ben ik de kappersopleiding gaan doen. Waarom weet ik nog steeds niet. Anyway, ik ging fulltime werken in een kapsalon en daar werkte een bedrijfsleidster die het doel in leven had om het mensen niet bepaald naar hun zin te maken. Ik was toen die tijd een heel onzeker meisje en ik liet voornamelijk heel erg over mij heen lopen. Alle onzin die zij verkondigde over mij, begon ik zelf te geloven. Ik was niet het enige slachtoffer hoor, er waren er meer. Niemand vond haar aardig, al dacht zij van wel. Geen idee waar ze dat idee vandaan haalde.

16047290671_669ce5eca9_m
Photo Credit: deeplifequotes via Compfight cc

Lef
Het klinkt misschien gek, maar ergens ben ik haar dankbaar dat zij graag de bitch uithing. Een hele tijd heb ik gedacht dat ik terug in de tijd zou willen, om vervolgens wel voor mijzelf op te komen. En misschien is dat ook wel wat ik nu gedaan zou hebben, maar dat komt omdat zij mij sterker heeft gemaakt. Of om een andere keuze te maken. Ik had die hele kappersopleiding nooit willen doen. Ik heb mij 4 jaar rot gevoeld, maar na 4 jaar had ik wel het lef om voor mijzelf op te komen, om te solliciteren voor een leidinggevende functie in een winkel en om uiteindelijk een HBO opleiding te gaan doen. Ik ben ook ouder geworden en dat zal vast ook invloed hebben. Maar alles wat mij is overkomen, heeft mij ook gemaakt tot wie ik nu ben. Geen onderdeel uit mijn leven zou ik willen missen. Ondanks dat ik niet altijd even happy ben geweest.

De juiste steun
Dat is ook wat ik mijn kinderen wijs zou maken. Tuurlijk zijn er gebeurtenissen in het leven die behoorlijke trauma’s kunnen veroorzaken. Bijvoorbeeld kinderen die gepest worden. Maar het gaat om de juiste begeleiding die zij erbij krijgen. Ik heb in die tijd ook de juiste begeleiding gekregen. Geloof mij, alleen was mij dit nooit gelukt. What doesn’t kill you makes you stronger. Dus mijn boodschap: zorg dat kinderen er niet alleen voor staan. En eigenlijk geldt dit voor iedereen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

CommentLuv badge