Reisdagboek IJsland #1

We wilden graag naar IJsland, maar niet te duur. Dus wat doe je dan?! Juist, je boekt niet een rechtstreekse vlucht, maar een overstap via Oslo. Scheelt zo’n 300 euro per ticket. Op de heenweg wel een overstap van 10 uur (!!!). Je moet er wat voor over hebben om jezelf 600 euro te kunnen besparen. Eerst dacht ik: Leuk, dan kunnen we even Oslo in. Laat het nou net nacht zijn. Oké, dat wordt dus een plekje gaan zoeken om te gaan slapen.

Slapen op het vliegveld
Ik denk dat ik die nacht maar 4 uur, in stukjes, heb geslapen. Het was het (gek genoeg) wel waard. Ik vond het best een leuke ervaring. Op het vliegveld van Oslo hebbeVakantieIjsland_20150428-055339_0005n ze allemaal ontspannende stoelen naast elkaar staan. Mijn vriend en ik hadden er twee kunnen bemachtigen en de hele nacht hebben we daar met dezelfde mensen gebivakkeerd. Voelde toch als een band ;). En of dit ook met kinderen kan? Jazeker! Er lag een jochie van een jaar of 5 bij. Die heeft lekker de hele nacht geslapen en heb ik niet gehoord. Het is maar net wat je de kinderen vanaf het begin aanleert en hoe lastig je het als ouder zelf vindt.

Verliefd op IJsland
We hadden een auto gehIMG_0852uurd, die we bij het vliegveld konden ophalen. Echt een aanrader voor als je naar IJsland gaat. Openbaar vervoer is daar niet echt een ding, zeg maar. Treinen hebben ze daar niet en de bus heb ik ook niet veel zien rijden. Het maakte ons zelfstandig en daar hou ik wel van. Vanaf het vliegveld is het 45 minuten rijden naar Reykjavík. Meteen kregen we al de indruk dat het een fantastisch land is, waar wij vrijwel zeker prachtige dingen zouden gaan zien. Je rijdt richting de bIMG_0854ergen, met een heldere blauwe zee op de voorgrond en aan de andere kant, immense lavavelden, zo ver als je kunt kijken. Gelijk verliefd op IJsland, vanaf het eerste moment.

Maar goed, na een reis van 24 uur en weinig slaap, zijn we die avond vroeg erin gekropen, om 10 uur laten er weer uit bed te kruipen. De slaap in één keer maar even inhalen. Het is lekker rustig daar, dus goed te doen.

2 thoughts on “Reisdagboek IJsland #1

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

CommentLuv badge