Reisdagboek IJsland #4

Dag 6. Het beloofde weer een stralende dag te worden. Ik keek er ontzettend naar uit om walvissen te spotten. Eigenlijk was het originele plan om dat vanuit Húsavik te doen. Dat is het walvissenparadijs van IJsland en daar worden de meeste en de grotere walvissen gespot. Maar in het noorden van IJsland bleef het maar sneeuwen en de wegen waren onbegaanbaar. Voor ons niet een optie, omdat wij niet een 4×4 auto hadden gehuurd. Dan maar vanuit Reykjavík met het risico om niets te zien. Gelukkig hebben ze vaak wel een garantie. Mocht het zijn dat je niets te zien krijgt, krijg je een nieuwe tocht gratis.

VakantieIjsland_20150502-121233_0411

Succesvol tochtje
Al snel zagen we een kleine soort dolfijn. Ze waren heel snel en lieten zich dus niet gemakkelijk fotograferen. Maar wel ontzettend mooi om te zien. Daarna kregen we te horen dat er ergens een Minke whale was gespot. Dit is de dwergvinvis. Hij lijkt op de bultrug, maar dan een maatje kleiner. Nog steeds een enorm dier. Zo fantastisch om dat te zien. We hadden zo’n geluk dat we ook nog een groepje dolfijnen hebben mogen spotten en puffins (papegaaiduikers). Op IJsland zelf was het nog iets te vroeg in het seizoen om puffins te kunnen zien. Dus een extra cadeautje dat we hen toch tijdens onze walvissentocht hebben mogen spotten.
Voor deze tocht geldt trouwens dezelfde tip als bij de Blue Lagoon: smeer je in bij zonnig weer. Het was hartstikke koud en dus verraderlijk. Wij kwamen behoorlijk verbrand van de boot af.

VakantieIjsland_20150502-100231_0372

Tour de Reykjavík
Daarna hebben we onze minitour door Reykjavík weer opgepakt. We kwamen langs “de Poel”. Dit is een grote vijver bij het gemeentehuis en een parkje. Naast de vijver staan super schattige huisjes en een klein schattig traditioneel kerkje. Ook zijn we langs het National Museum of Iceland geweest. Erg interessant. Alles over de geschiedenis van IJsland. Voor je dat gaat doen, kijk even of je meerdere musea interessant vindt om te bezoeken. Bij het informatiecentrum kun je een pas kopen. Daarmee kun je “gratis” musea bezoeken. Dit kan de moeite waard zijn.

VakantieIjsland_20150502-100213_0370

Genieten op het plein 
En ga lekker op het plein Ingólfstorg in het schattige centrum van Reykjavik zitten. Ze verkopen daar lekkere hotdogs. Het pleintje ligt laag en dus uit de wind. Op een zonnige dag kun je daar heerlijk op een bankje zitten. Wat ook heel leuk is, is dat er op het plein faciliteiten voor skaters staan. De skaters (jong en oud) maken daar dankbaar gebruik van en op de lekkere dagen staan zij daar hun kunstjes te vertonen. Leuk om naar te kijken en wat een fantastische manier voor de jongeren om zo hun tijd te verdrijven. Nergens gebruiken zij hun irritante mobieltjes met muziek en ze lijken ook meer respect voor elkaar en de natuur te hebben.

2 thoughts on “Reisdagboek IJsland #4

  1. Wat een prachtige foto’s. Weer een leuk verslag van je reis! Gaaf dat je ook papegaaiduikers gezien hebt, moet ik gelijk denken aan de film happy feet 2 haha.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

CommentLuv badge