Het verband tussen kinderhelden en ongezond eten

32956387_e4a2cd1314_o

 

 

 

 

 

 

 

Bron: Kingray via Compfight cc

Deze week las ik een artikel over kinderhelden, zoals Maya de Bij, Kabouter Plop en Frozen, die zouden aanzetten tot ongezond eten. Zo luidde de titel van het artikel ook. Er kwamen bij mij allerlei vraagtekens naar boven. Ik dacht: hoezo dan? Ik zou eerder voor zo’n onrealistisch dun middeltje als prinses Elsa willen gaan.

Nou zijn kleine kinderen daar helemaal niet mee bezig. Logisch, kinderen hebben überhaupt geen idee wat calorieën zijn. Heerlijk lijkt mij dat, die onbezorgdheid. Maar voor ouders des te meer zorgen. Want kom je in de supermarkt even langs de koekjes afdeling, dan ligt daar een pak koekjes met het hoofd van Mega Mindy erop. Kom je langs de chips afdeling, dan willen we natuurlijk gelijk die zak hebben waar K3 op staat. En bij de afdeling zuivel, graag een Efteling toetje.

Ja, zo knallen de calorieën wel je karretje in. En vooral met een stel zeurende peuters, ben je al snel geneigd om “ja” te zeggen. Wat heel begrijpelijk is, maar met alle computers, televisies en IPads thuis, niet heel goed om obesitas mee te voorkomen.

Dus de vraag is: mogen fabrikanten, van onverantwoord voedsel, hun producten verkopen met een kinderheld er op?