Het verband tussen kinderhelden en ongezond eten

32956387_e4a2cd1314_o

 

 

 

 

 

 

 

Bron: Kingray via Compfight cc

Deze week las ik een artikel over kinderhelden, zoals Maya de Bij, Kabouter Plop en Frozen, die zouden aanzetten tot ongezond eten. Zo luidde de titel van het artikel ook. Er kwamen bij mij allerlei vraagtekens naar boven. Ik dacht: hoezo dan? Ik zou eerder voor zo’n onrealistisch dun middeltje als prinses Elsa willen gaan.

Nou zijn kleine kinderen daar helemaal niet mee bezig. Logisch, kinderen hebben überhaupt geen idee wat calorieën zijn. Heerlijk lijkt mij dat, die onbezorgdheid. Maar voor ouders des te meer zorgen. Want kom je in de supermarkt even langs de koekjes afdeling, dan ligt daar een pak koekjes met het hoofd van Mega Mindy erop. Kom je langs de chips afdeling, dan willen we natuurlijk gelijk die zak hebben waar K3 op staat. En bij de afdeling zuivel, graag een Efteling toetje.

Ja, zo knallen de calorieën wel je karretje in. En vooral met een stel zeurende peuters, ben je al snel geneigd om “ja” te zeggen. Wat heel begrijpelijk is, maar met alle computers, televisies en IPads thuis, niet heel goed om obesitas mee te voorkomen.

Dus de vraag is: mogen fabrikanten, van onverantwoord voedsel, hun producten verkopen met een kinderheld er op?

One thought on “Het verband tussen kinderhelden en ongezond eten

  1. Ik denk dat het er vooral ook aan ligt Hoe gevoelig je hier zelf als ouder voor bent. Je hoeft er natuurlijk niet aan toe te geven en kunt kleuters al best een beetje uitleggen waarom je het niet altijd koopt. Af en toe verwen ik ze er wel eens mee omdat ik weet hoe blij ze er mee zijn. En boodschappen zonder kinderen doen gaat veeel beter haha. Al zijn er voor papa’s en mama’s ook genoeg verleidelijke dingen te vindeb. Maar af en toe loopt het wel de spuigaten uit met alle Dora, Mega Mindy, Frozen en Shaun the sheep koekjes 😉

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

CommentLuv badge