Wat neem je mee uit je opvoeding?

2814908859_d2f21b5bfd_m
Artconsumer via Compfight cc

Vanochtend stapte ik op de fiets. Iedere dag weer, vier keer in de week, fiets ik 40 minuten heen en 40 minuten terug van en naar mijn werk. Vanochtend had ik er even geen zin in. Daar gaan we weer. Maar de fiets wint het toch iedere keervan het openbaar vervoer. En toen ik aan het fietsen was wist ik het weer. Die lentegeur, die lentekleuren. Ik genoot er volop van. Daarom stap ik iedere ochtend op de fiets.

Het is wel grappig om er over na te denken, maar wat neem je eigenlijk mee vanuit je opvoeding? Vroeger hadden wij thuis geen auto. Iedere vakantie weer gingen we fietsen. We gingen naar Limburg, Duitsland, België en zelfs Engeland is voorbij gekomen. Ik vond dat als kind zijnde echt niet altijd leuk om met die korte beentjes weer 70/80 kilometer te moeten fietsen en dan in sommige gebieden ook nog heuvel op heuvel af. En toch is het fietsen altijd een hobby gebleven.

Maar ik kan mij ook voorstellen dat je je als kind er tegen afzet. Dat zie je vaak genoeg. Als kinderen iets opgedrongen krijgen in hun jeugd, keren ze daar juist hun rug naar toe.

Ik ben benieuwd hoe dat bij jullie is.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

CommentLuv badge