Modderdag!!

2972272976_7af2c4abf4_b
billdubreuil via Compfight cc

Aankomende maandag is het landelijke modderdag!! Heerlijk met zand en water spelen en vooral niet bang zijn om vies te worden. Het geeft de kinderen de kans om zich eens lekker uit te kunnen leven, in contact te staan met de natuur en niet bang te hoeven zijn voor de reacties van papa of mama. Nee, want deze dag is het toegestaan om zo vies mogelijk te worden.

Eerder schreef ik al een artikel over een buitenkinderdagverblijf in Denemarken. Voor mij was dit zo’n inspirerende ervaring. Al die kinderen die in hun kaplaarzen, in de stromende regen zich buiten mochten uitleven. Zij werden niet afgeschermd van de regen. Deze kinderen werden juist aangemoedigd. Ik ben er van overtuigd dat dit veel beter voor de weerstand van deze kinderen is, dan dat zij er tegen beschermd worden. Ze zijn lekker buiten, dus frisse lucht en vitamine D.

Ja, ik ben voor modderdag en eigenlijk zou het van mij wel vaker modderdag mogen zijn. Geniet er van. Enne… neem schone kleding mee.

One thought on “Modderdag!!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

CommentLuv badge