Boektip: Wonder van R.J. Palacio

13471112763_6ee9b6f449_o
Vernon Barford School Library via Compfight cc

Twee jaar geleden kreeg ik de tip om dit boek te lezen van mijn schoonmoeder. En nog steeds is dit één van de bijzonderste boeken die ik ooit heb gelezen. Daarom wil ik dit graag met jullie delen en schrijf ik voor de verandering een boekreview over Wonder van R.J. Palacio.

Het boek gaat over een August (10) en is geboren met een gezichtsafwijking. Hij wordt er zelf niet mee gepest, maar genegeerd, wat erger is. Kinderen die wel vrienden met hem worden, lopen het risico om gepest te worden. August is sterk en weet zich staande te houden.

Het boek wordt beschreven vanuit het perspectief van August beschreven, maar ook van de mensen om hem heen. Het beschrijft de gevoelens van hem en van anderen en hoe zij omgaan met zijn gezichtsafwijking. Het boek heeft korte hoofdstukken en lekker vlot geschreven, waardoor je meteen in het verhaal gezogen wordt.

Een zeer inspirerend en indrukkend boek, waarvan ik vind dat iedere ouder en professional (leerkrachten en Pedagogen) die zouden moeten lezen. Dit boek is in het Nederlands verschenen. Ook is het boek zeer geschikt voor een jongere leeftijd, dus zou ook niet mogen ontbreken in de boekenkast van scholen.

3 thoughts on “Boektip: Wonder van R.J. Palacio

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

CommentLuv badge