Tijdelijke reisblog. Brazilië #1

Een jaar geleden zaten we 3 weken in Brazilië. Ik denk er nog regelmatig aan terug. Wat een fantastische ervaring was dat. We hebben een rondreis gemaakt. Althans, niet heel Brazilië, maar een aantal hoogtepunten. Dus laten we zeggen dat we 1 procent van Brazilië hebben gezien. Dat maakte de reis niet minder mooi. Wij kregen de kans om te gaan, omdat mijn vriend een congres in Sao Paulo had. Dus zijn tickets werden vergoed door zijn werk. In Sao Paulo wilden we de reis eindigen en verder langs een aantal hotspots van Brazil gaan. Ik wil deze ervaring graag met jullie delen. Daarom tover ik mijn blog nog een keertje om tot reisblog, om jullie mee te nemen langs de mooiste plekjes van Brazilië. Zo kan ik ook nog stiekem eens nagenieten in meerdere blogs.

Copacobanabeach met zonsopkomst
Copacobanabeach met zonsopkomst

Rio de Janeiro
We beginnen in Rio. Wat een fantastische stad is dat. Als je mij daar midden in de nacht voor wakker zou maken, zou ik zo weer gaan. Wij zaten in een hotel vlakbij het bekende strand van de Copacobana en ook op loopafstand van het strand van IPanema. Beter kun je volgens mij niet zitten. Wij kwamen ’s avonds aan en het was al donker. Rond deze tijd is het winter, dus om 17:00 begon het al te schemeren. De volgende ochtend liepen we eerst even naar het strand. Wat een fantastisch uitzicht. Ik was nog nooit buiten Europa geweest (op onze rondreis in Egypte na dan), maar zoiets fantastisch had ik nog nooit meegemaakt. We besloten om een beetje daar rond te lopen en te kijken wat de mogelijkheden waren tot de bezienswaardigheden en hoe je daar het beste kon komen.

Uitzicht vanuit de kabelbaan naar de eerste berg toe
Uitzicht vanuit de kabelbaan naar de eerste berg toe

Suikerbroodberg
De volgende dag zijn we naar Pão de Açúcar gegaan. Of te wel: de Suikerbroodberg. Dit isde nummer één bezienswaardigheid in Rio. Ik dacht altijd het Christusbeeld, maar dat bleek dus niet zo te zijn. Toen we daar waren, snapte ik wel waarom. Je gaat eerst met een kabelbaan naar een klein bergje die ervoor ligt. Daar zijn wij meteen doorgelopen naar de volgende kabelbaan om de Suikerbrood echt op te kunnen. Ik moest daar eerst heel even wennen aan de hoogte, maar wat ik daarna zag, was echt fantastisch. De foto’s zeggen niet alles. De foto’s kunnen niet het gevoel wat ik er bij had weergeven. Ik werd even emotioneel. Dat word ik niet snel van een uitzicht. Maar dat wij daar in Brazilië stonden, met zo’n prachtig uitzicht en wij waren de enige (want de rest was nog op die eerste berg blijven hangen), dat vond ik toch zo bijzonder… We waren er beidestil van en ik weet niet hoe lang we op die berg zijn geweest, maar terug wilde ik eigenlijk niet meer. Ik wilde alleen maar daar blijven en dat ultieme gelukkige gevoel even vasthouden.

Uitzicht vanaf de Suikerbroodberg
Uitzicht vanaf de Suikerbroodberg
uitzicht vanaf de eerste berg naar de Suikerbroodberg
uitzicht vanaf de eerste berg naar de Suikerbroodberg

Het Christusbeeld
Maar ja, we moesten er toch een keer van af. Nog even naar beneden op de lage berg en weer door. Die middag zijn we nog even het centrum van Rio in geweest, maar ik moet zeggen dat ik dat niet heel bijzonder vond. Je moet vooral op je spullen letten. Sowieso in Rio, maar verder geen aanrader. De volgende dag naar het Christusbeeld (Cristo Redentor, Christus de Verlosser).

Christo RedentorJe kon daar vroeg zijn wat je wilde, maar alleen was je toch niet. Ook hier weer een fantastisch uitzicht. Maar meer irritatie door de vele toeristen die ook de perfecte kiekjes wilde nemen. En er is daar minder ruimte dan op het Suikerbrood, dus snel weer weg.

Uitzicht vanaf het Christusbeeld. Die bult is de Suikerbroodberg
Uitzicht vanaf het Christusbeeld. Die bult is de Suikerbroodberg

De treintocht erheen is wel echt een mooie aanrader. Je kan ook met een busje.Dan ben je er sneller. Of de tocht indrukwekkender is, durf ik niet te zeggen. met de trein ga je dwars door een oerwoud heen en je komt ook kleine aapjes tegen. Het Christusbeeld staat trouwens zo hoog, dat hem echt niet zo goed kan zien vanuit de stad. Dat beeld had ik er in ieder geval bij.

Copacobana
Die middag hebben we lekker op het strand van Copacobana gehangen. De golven zijn  immens hoog. Dus alleen een echte goeie zwemmer kan die golven aan. Surfen kun je daar wel heel goed. Vooral aan het strand van Ipanema heb ik veel surfers gezien. Ze zijn sowieso heel sportief. Op het strand waren diverse sporttoestellen te vinden. Iedereen doet daar zijn work-out, dus tussen het luieren op het strand door, is er gelegenheid om even actief te zijn.

Dit was stop nummer één. Ik was eigenlijk nog helemaal niet klaar met Rio. Drie dagen is te kort. De sfeer die daar heerst, is echt geweldig. Als ik de kans krijg, ga ik zeker nog een keer terug.

Hierna volgen nog onze trips naar:

  • Ilha Grande
  • Paraty
  • Iguaçu
  • Sao Paulo

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

CommentLuv badge