De namen-ellende

FullSizeRender (10)Toen ik net een week in verwachting was, wilde ik gelijk een lijst met namen maken. jongens- en meisjesnamen uiteraard. Op de één of andere manier vond ik het makkelijker om namen voor meisjes te verzinnen. Mijn vriend vond het makkelijker om jongensnamen te verzinnen. Je denkt dat vult goed aan. Maar alles wat hij verzon vond ik niet leuk en andersom. Het drama van namen verzinnen is begonnen.

We hebben er toen even een pauze aan gegeven. Misschien is het handiger om eerst het geslacht te weten, voor we namen gaan verzinnen. Nu we dus weten dat we een jongen krijgen kunnen we de helft afstrepen en ons focussen op de jongensnamen. Scheelt de helft, zou je zeggen.

Maar…
Maar dan komt het probleem van de tijd die verstrijkt. Alle jongensnamen waarvan ik dacht da ik ze wel zag zitten, beginnen mij te irriteren. En dus hebben we een namenboek gekocht. De grootste miskoop ever!! Namen als Adelbert, Hieronymus, Gandalf en zelfs Frodo komen voorbij. Sorry als ik hier iemand mee beledig, maar hier haal ik echt mijn inspiratie niet uit.

Dus mijn vriend en ik gaan nog even bakkeleien over jongensnamen. Mocht het zijn dat iemand een geniale naam voor ons heeft, dan hoor ik het graag.