Opnieuw onzeker tijdens mijn zwangerschap

Eerder scheef ik een artikel over mijn onzekerheden tijdens mijn zwangerschap. Van de week schreef ik dat alles goed was na de 20-wekenecho en dat het shoppen voor de baby nu echt kan beginnen. Toch was ik na de uitkomst van de 20-wekenecho nog heel even onzeker.

Uit de uitslag van de echo kwam naar voren dat de baby iets groter was dan gemiddeld. Ook mijn buik is groter dan eigenlijk hoort. Dus voor de verloskundige was er reden genoeg om een Glucose test te laten doen. Met andere woorden: Ze wilde kijken of ik aan zwangerschapsdiabetes lijd. Ik schrok heel erg. Had ik dan te veel gesnoept? Mijn idee was van niet. En wat als ik het heb. Wat betekent dat voor ons kindje?

De fout die ik altijd weer maak: alles op internet zoeken. Vroeggeboorte. Complicaties tijdens de bevalling. Het kwam allemaal voorbij. Gelukkig hoefde ik mij niet schuldig te voelen over het snoepen. Blijkbaar kon het daar niet aan liggen. En ik behoor niet tot de risicogroep. De kans dat ik het had, was zeer klein. Dus ergens was ik ook wel weer gerustgesteld. Maar ik maakte mij wel zorgen. Want als ik zwangerschapsdiabetes heb, hoe ga ik op dieet als ik al niet veel snoep? Ik wilde zo snel mogelijk die test gedaan hebben.

Die test is ook heel fijn, maar niet heus. Op een nuchtere maag moest ik ’s ochtends naar het ziekenhuis. Daar werd bloed afgenomen. Direct daarna moest ik een suikerdrankje drinken. Nog steeds mocht ik niks eten. Daarna was het twee uur wachten voor er weer bloed afgenomen moest worden.

Ik had er al weer een hele ochtend op zitten, zonder ook maar iets gegeten te hebben. Twee uur later kwam het verlossende telefoontje van mijn verloskundige. Mijn suiker was goed! Ik kan dus weer even zorgeloos genieten van mijn zwangerschap.

3 thoughts on “Opnieuw onzeker tijdens mijn zwangerschap

  1. Soms kunnen ze je zo de stuipen op het lijf jagen. Het feit dat je gaat googlen geeft eigenlijk aan dat je gewoon niet volledig ingelicht bent. Wanneer ze je precies uitleggen hoe of wat dan hoef je niet te googlen. Al deed ik dat zelf ook wel hoor…

  2. Die onzekerheid, en in combinatie met alle hormonen en internet…. nooo geen goede combinatie. Hopelijk heeft de test je wat meer zekerheid gegeven, en kan je gaan genieten van je zwangerschap. Showen die buik van je!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

CommentLuv badge