De grote verrassing

2016-02-22 10.16.01 2016-02-22 14.48.18-5Ook ik moest er aan geloven. Iedere zwangere vrouw zit er stiekem op te wachten. Althans, ik wel! Heerlijk zo’n middagje keutelen en vieren dat je baby er aan komt. Dus nietsvermoedend (nou, niet helemaal) kom je thuis. Verrassing! Ik kreeg een babyshower.

Ik had vooraf al namen doorgegeven. Dus ik wist dat er ergens een keer iets op de planning moest staan. Maar het was al weer een tijd geleden. Mijn vriend zat in het complot. Hij had bedacht dat wij gingen shoppen voor de baby. Dat moest al een keer verplaatst worden. En toen bleek de babydump ook nog eens dicht te zijn op de dag van de babysho wer. Maar ik moest natuurlijk wel het huis uitgeloosd zien te worden…

En dus gingen we ergens lunchen. Hoewel ik toch wel heel erg graag ergens voor de baby wilde shoppen en ik moest en zou nog box kleden aanschaffen. Nope. Dat mocht allemaal niet. dus ja, dan begin je toch wel ergens te vermoeden dat er iets aan de hand is.

We kwamen thuis van de lunch en een blauwe massa was het eerst dat ik zag, toen ik de kamer binnen kwam. Daarna iedereen die voor mij gekomen was, met uiteraard allemaal camera’s in hun hand. Ik wist mij even geen houding te geven. Want hoe leuk de verrassing ook is, ik hou er gewoon niet van om in het middelpunt van de aandacht te staan. Dus even een ongemakkelijk momentje voor mij, maar daarna gelijk thee en een lekkere h2016-02-22 14.48.17igh tea. Iedereen had wat lekkers gemaakt. En tussen al dat lekkers lag het woord van de dag: Kamelenballen. Ga het niet 2016-02-22 10.15.58gelijk googelen, want met een beetje fantasie weet je wat je te zien krijgt. Ik zal het even kort uitleggen: het zijn gekruide, Indische balletjes gemaakt van… Uhm ben ik even vergeten. Iets vegetarisch en erg lekker.

Tijd voor activiteit nummer 1. De babyfoto’s raden. Welke babyfoto hoort bij wie? En ik had ze allemaal goed! Daarna tijd voor cadeautjes, oftewel activiteit nummer 2. Er waren een paar gezamenlijke cadeaus. En ja hoor, daar zat een box kleed bij. Dat verklaarde gelijk waarom ik het niet mocht aanschaffen. (Het zoveelste puzzelstukje dat op zijn plek viel). En iedereen had los een cadeau gekocht die een connectie met mij zou moeten hebben. Ook daarvan moest ik raden van wie het was. Eén cadeau lukte mij niet om te raden. De rest wel.

En toen activiteit nummer 3. Een vragenlijstje met allemaal geinige vragen. Hoe gaat hij heten? Hoe zwaar wordt hij? Maar ook vragen zoals van wie je denkt dat hij de haren, ogen, glimlach etc. krijgt. Dat nogal grappige antwoorden op kan leveren, want hoezo niet mijn humor? Hahaha2016-02-22 14.48.15

Ik ben echt enorm verwend en ik heb nog zat heerlijkheden over. En een blauw huis. Confetti en ballonnen moeten nog even opgeruimd worden. Maar dat kan wel even wachten. Ik geniet eerst nog even na en ik moet ook even bijkomen. Het was een onwijs, gezellig middag. We hebben een hoop geklets, gelachen en genoten. Dus iedereen: nogmaals bedankt voor de geslaagde middag!

Zijn jullie ook zo verrast met een babyshower?

2 thoughts on “De grote verrassing

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

CommentLuv badge