Wat ben je kwijt aan een babyuizet?

Bron
Bron

Op het moment dat je hoort dat je zwanger bent, wil je het liefst meteen beginnen met shoppen voor de babyuitzet. Dat had ik ook, maar ik kon mij gelukkig bedwingen en wachten tot de 20-weken echo. Vooral na mijn miskraam, was ik heel alert op risico’s en dan is het heel zuur als je je babykamer al hebt staan. Na de 20-weken echo gingen we los. Echt los. Wat ben ik geschrokken van alle prijzen. Dus we moesten het toch echt op een slimmere manier gaan aanpakken.

En die slimme aanpak heet marktplaats. Wat was ik blij met marktplaats. Ik denk dat het ons een maandsalaris heeft gescheeld. Als het niet meer is, want alleen al voor een complete kinderwagen met echt alles er op en eraan, kun je al zo een maandsalaris kwijt zijn. En wat dacht je van een babykamer. Ik heb prijskaartjes van over de 1000 euro gezien. Nou nee, dat wilde ik niet. Niet dat ik het niet voor mijn kind over heb, maar dat geld dat ik bespaar met tweede handsspullen, kan hij weer een opleiding van doen. Dat was tenminste onze beredenering. Dus babykamer, complete kinderwagen etc. Allemaal via marktplaats. En dan heb ik het nog niet eens over mijn positiekleding gehad. Ik zag altijd zwangere vrouwen helemaal mooi gestyled en iedere keer in wat anders verschijnen. Ook daarvan heb ik een set via marktplaats gehaald en daar heb ik het de rest van mijn zwangerschap mee gedaan.

Toen nog alle losse spullen. Ik wilde graag voor over het matras een ademend laagje. Zodat kans op verstikking wordt verkleint. Prima. Daar moet je wat aan uitgeven, maar dan heb je wel een veilig matrasje. Daar hoort natuurlijk ook een veilige deken bij. 80 (!!!) per stuk. En daar moet je dan weer twee van hebben, voor het geval de één in de was zit. Je kunt je voorstellen dat ik mij kapot schrok. Als alles zo duur is, dan kan ik alleen al weer een maandsalaris er doorheen jassen voor de losse spullen. Op de verpakking van die deken stond: “als veiligste getest”. Uhm. Hoe dan? Hoe test je een deken veilig? Door er eerst een paar baby’s ermee te verstikken? Nou ben ik als aanstaande moeder heel gevoelig voor dat soort stickers, maar ergens vond ik dit echt niet logisch klinken. Ik ben dus gewoon voor de goedkoopste variant gegaan, want je kunt ook verstikking bij een baby voorkomen, door de manier waarop je de baby in bed stopt. En een baby trekt echt nog niet zijn deken los.

Dus al met al ben ik die babygroothandel uitgevlucht en naar de Hema gerend. Daar hebben ze prima spullen voor wel een fatsoenlijke prijs. Nog een tip: koop niet te veel, want geloof mij, je krijgt bijna je hele uitzet. Kleding, knuffels, speelgoed. We hebben zo veel gekregen. En dan hebben we ons kraamfeest nog niet eens gehad. Die komt natuurlijk pas als de baby er is.

Onze babyuitzet is compleet. Dat geeft enorm veel rust. Bijna alles is al gewassen, dus de baby kan komen. Ik ben er klaar voor. Nu hij nog.

Hoe zijn jullie creatief met de babyuitzet geweest om niet te veel geld er doorheen te jagen?

2 thoughts on “Wat ben je kwijt aan een babyuizet?

  1. Hihi ik denk dat wij ook zo een prijs zouden kunnen binnenslepen voor de goedkoopste babykamer ever. :’) Mijn vader heeft mijn oude commode opgeknapt, een ledikant kochten we bij de kringloop en een inbouwkastje hadden we al.
    Zelf schrok ik ook heel erg van de prijzen voor kinderkamers en spulletjes. En het is echt niet dat ik het niet over heb voor ons kind, maar met al die bespaarde Euro’s, kunnen we heel veel andere leuke dingen doen. 😛

    1. O ja!! Oude meubels opknappen is ook echt een super leuk idee!! En inderdaad ook mijn motivatie. Zometeen geld genoeg om leuke dingen met het kind te ondernemen. Een goedkopere slaapkamer zal hij nu echt nog niet om wakker liggen 😉

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

CommentLuv badge