Wat te doen tijdens mijn zwangerschapsverlof

2016-02-13 09.51.39 Nog een klein weekje werken en dan begint eindelijk mijn zwangerschapsverlof. Ik kijk er enorm naar uit. Afgelopen week heb ik voor het laatst op de groep gestaan. Eigenlijk was dat al een tijdje niet meer te doen. Maar toch doorzetten en nu heb ik dat vast afgesloten. Nu alleen nog vervangend werk op kantoor. Dan gun ik mijn lichaam tenminste meer rust. Op die dagen voel ik de kleine ook weer beter en heb ik minder last van harde buiken. Maar binnenkort dus echte rust. En dat heb ik wel nodig, want na een verhuizing heb ik alles voor mij uitgeschoven en heb ik nog genoeg plannen om te doen tijdens mijn verlof. Dus of het echt van rust gaat komen…

Ik heb een heel optimistisch lijstje gemaakt. Waarschijnlijk gaat dat mij allemaal niet lukken in de weken voor de bevalling. Hangt er ook vanaf hoeveel weken ik uiteindelijk heb voor mijn bevalling. Je weet natuurlijk nooit wanneer de kleine het zat is daarbinnen. Ik stel mijn prioriteiten tijdens mijn verlof wel. Dit lijstje is geheel in willekeurige volgorde samengesteld.

  1. Kapper: mijzelf verzorgen als ik net bevallen ben, zal er niet echt in zitten. Althans, daar ga ik even vanuit. Ik kreeg dus de gouden tip om dit te doen voor de bevalling.2016-02-13 09.47.15
  2. Lezen: en dan heb ik te veel leeswerk op mijn lijstje staan. ik wil mij inlezen in de bevalling, verzorging, borstvoeding en daarnaast nog het lijstje aan leesboeken die nog in de kast stonden.
  3. Vluchtkoffer klaarmaken: ook nog erachter komen wat verstandig is om daar in mee te nemen.
  4. Geboortekaartjes regelen. *Zucht* waar kun je niet al te truttige geboortekaartjes scoren?
  5. Erachter komen wat de inhoud van mijn kraampakket nou echt inhoud. Leuk zo’n pakket zonder begeleidende brief en ik als leek kan daar helemaal niks mee.
  6. Zwangerschapscursus/pufcursus. Die staat al in de planning, maar moet nog wel uitgevoerd worden.
  7. Open dag ziekenhuis. Ook al een afspraak voor gemaakt, maar moet nog uitgevoerd worden.
  8. Bedklossen regelen.
  9. Babykleertjes en al het gekregen tweedehands speelgoed wassen.
  10. Telefoonnummers verloskundige en kraamhulp opslaan in beide telefoons. Is zo gebeurd, maar je moet er wel even aan denken.
  11. Ik moet nog steeds een aantal adreswijzigingen doorgeven. Shame on me.
  12. Mijn handtas heeft een flinke opknapbeurt nodig. Alle bonnetjes die ik tijdens de verhuizing heb verzameld, liggen ongeordend in mijn tas. Gevolg: iedere dag mijn telefoon en sleutels kwijt die ergens verstikt tussen de bonnetje liggen.
  13. Laatste spullen voor de baby aanschaffen en de babykamer verder in orde maken.
  14. Bloggen en schrijven. Uiteraard.
  15. En natuurlijk ontspannen onder het genot van Netflix. Ook niet geheel onbelangrijk.

Ben ik nog iets vergeten? Hoe zag/ziet jullie lijst eruit?

Ps: De foto is van vandaag en ben ik 33 weken en 2 dagen zwanger.