Welk eten mis ik het meest

bron
bron

Als je zwanger bent, moet je het één en ander aan eten laten staan. Op zich vond ik dat niet heel erg moeilijk. Ik ben niet echt een zuiper, ik rook niet, ik hou niet van vis en je weet waar je het voor doet. Met dat in je achterhoofd ging het bij mij als natuurlijk. Nu het einde nadert, denk ik daar anders over. Ik verlang weer naar bepaald voedsel. Hier mijn top 5.

 1. Cappuccino
  Ze zeggen dat je één kop koffie per dag mag als je zwanger bent. Dus waarom mis ik cappuccino dan zo erg? Dat had ik dan gewoon kunnen nemen, toch? Dat ene kopje koffie vond ik zo weinig. Ik vond dat niet echt de moeite. En daarnaast: wat is er dan zo erg dat je maar één kopje mag. Dus dat risico wilde ik niet nemen. Aan het begin van mijn zwangerschap werd ik sowieso misselijk van alleen de lucht al. Dus het grootste gedeelte van de tijd was het niet eens een probleem om hem te laten staan. Nu snak ik er naar. Na mijn zwangerschap wil ik borstvoeding gaan geven. Dus helaas nog even mee uitkijken. *Zucht*
 1. Drop
  Ook drop mag je wel, maar in beperkte maten. Ik at het ook wel, maar dan nam ik steeds 2 of 3 dropjes per dag. Voor deze dropverslaafde niet heel erg bevredigend. Doe mij maar weer een hele zak.
 1. Zacht gekookt eitje
  Ik eet wel gewoon ei. Maar dan goed doorgekookt. Dat eigeel wordt dan altijd zo droog dat ik mij afvraag waarom ik überhaupt ei zit te eten. Het is goed voor de kleine, zullen we maar zeggen. Doe mij maar weer mijn zacht gekookte eitje in de ochtend. Heerlijk.
 1. Rosbief
  Gek genoeg at ik dat helemaal niet zo veel toen ik nog niet zwanger was. Maar de vleeswaren afdeling is zo beperkt voor een zwangere vrouw, dat ik mij nu echt kan verheugen op een lekker pistoletje met Rosbief.
 1. Filet American
  En dan vooral diegene met de zoete ui van de Albert Heijn. Dat is echt mijn favoriet.

Kortom nog eventjes en dan kan ik weer volop genieten van al deze heerlijkheden, zonder mij schuldig te hoeven voelen naar de kleine.

Waar verlangen of verlangde jullie naar tijdens je zwangerschap?

9 thoughts on “Welk eten mis ik het meest

 1. Ook ik heb niet heel veel moeite met het laten staan van dingen want drinken doe ik zoiezo niet en bijna alles wat je niet mag at ik toch al niet of bijna niet, maar als ik dan toch iets mag noemen is het toch verse Tiramisu, broodje salami en soms heb ik ineens trek in een broodje filet american van de delifrance.

 2. Ik moest echt heel lang nadenken om antwoord te kunnen geven op je vraag, maar eerlijk gezegd kan ik echt niets bedenken wat ik mis. Heel veel dingen die worden afgeraden of waarmee je moet uitkijken, at ik sowieso al niet. Drop eet ik trouwens wel gewoon af en toe, ik heb een heel lage bloeddruk, dus het is soms ook gewoon heel handig voor mij.

  Oh en wat koffie of cappuccino betreft; is cafeïnevrij misschien een optie voor je? 😀

  1. Ik ben niet heel erg kapot van cafeïnevrije, maar ik stond een keer bij de Starbucks en toen dacht ik inderdaad: laat ik een lekkere decafé nemen. Waren de bonen niet geleverd. Just my luck! Hahaha. Maar ik zal dit zeker verder in overweging nemen!

 3. Vooral Rosbief en Filet American, mmmmm!
  Cappuccino zou ik ook missen, ik maakte toch echt wel met enige regelmaat zelf een soort van cappuccino…. veel warme melk en dan een kopje senseo erbij. Lekker!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

CommentLuv badge