Wel of geen parfum dragen als je net een baby hebt gekregen?

Een half uur nadat een baby is geboren, herkent hij of zij al de lichaamsgeur van zijn of haar moeder. Daardoor zou het dragen van parfum verwarrend voor een baby kunnen zijn. Dit is tenminste wat ik heb gehoord. Ik ben dol op parfum en vooral nu de lente er aan komt, haal ik graag mijn favoriete luchtjes weer uit de kast. Ik wilde graag weten of hier een kern van waarheid in zit. Aangezien ik binnenkort een kleine verwacht, wilde ik weten of ik inderdaad mijn luchtjes straks niet meer aan mag raken. Waarschijnlijk een dilemma waar meerdere newly mama’s mee kampen en dus ben ik op onderzoek uitgegaan.

Mijn onderzoekje was eigenlijk een beetje teleurstellend. Er zijn te weinig bronnen die over dit onderwerp gaan. Ik kon uiteindelijk één website vinden die de theorie een soort van bevestigde. En ja hoor. Ik kan mijn geurtjes voorlopig laten staan. Ik wil namelijk borstvoeding gaan geven. De geur die van je borsten af komt, helpt de kleine om je borsten te vinden. Parfum en zelfs deo kunnen de baby terug laten schrikken. Het wordt dus afgeraden om te heftige luchtjes te dragen. Dus voorlopig laat ik parfum even in de kast staan. Zelfs deo en bodylotion worden afgeraden, maar ergens heb ik ook geen zin in een zweetlucht om mij heen de hele dag. Aan de deorollers dan maar? Ook al heb ik echt een ontzettende hekel aan die dingen.

Wel even een kanttekening aan mijn bron. Het is ook een blog en ik heb geen idee waar deze blogger haar informatie vandaan heeft gehaald. Het enige wat ik er over kan zeggen is dat ik het wel heel logisch vind klinken. Ik heb vaker gehoord dat baby’s de geur van de moeder en van de borstvoeding herkent. Dus ik kan aannemen dat het waar is. Tenzij iemand een betere bron kan vinden die het tegendeel bewijst… Ik hoor het graag.

Wat hebben jullie gedaan toen jullie kleintje net was geboren? Wel of geen parfum?

Bron: dragen en voeden