Dingen die ik wil gaan doen met mijn kind(eren)

kids-1248212_1920
Bron

Een maand geleden zag mijn leven er nog heel anders uit. En toch kan ik mij bijna geen leven meer voorstellen zonder onze kleine man. Als ik terug denk aan hem net vlak na de geboorte en nu, kan hij al weer zoveel meer. Hij is vaker wakker, heeft zijn ogen meer open, kijkt om zich heen, heeft interesse in bepaald speelgoed en lacht naar ons. Wat gaat het hard! Ik wil niet dat de tijd zo snel gaat. En toch kijk ik uit naar een tijd waarbij wij gezellige dingen kunnen gaan doen met de kleine man. Want iedere fase is geweldig. Hier mijn lijstje.

 1. Dierentuin
  Geloof het of niet, maar we hebben sinds deze week een abonnement op de dierentuin. Hij slaapt voornamelijk nog in zijn wagen, maar ik denk dat baby’s toch al een hoop meekrijgen. Geuren, geluiden en noem maar op. Het is allemaal anders dan een wandeling door het centrum. Ik wil hem zo jong mogelijk in aanraking brengen met alles. Het is net als met voorlezen: ze gaan het allemaal sneller herkennen en  benoemen. Dus ik denk dat je er al heel vroeg mee kan beginnen en dat wij helemaal niet zo gek zijn. Hahaha.
 1. Kinderboerderij
  Als de dierentuin in dit rijtje staat, staat de kinderboerderij er natuurlijk ook in. Deze dieren zal hij misschien nog wel sneller herkennen. Koeien, schapen en geiten zijn toch de meest gangbare dieren die in boekjes te vinden zijn. En daarbij: de kinderboerderij is lekker dichtbij en een gratis uitje. Je kan er dus gewoon voor een ochtendje even heen.
 1. Efteling
  Ik ben dol op de Efteling. En dan met name het sprookjesbos. Ik loop er altijd graag doorheen, maar omdat ik nog geen kinderen had, miste ik de interactie enorm. Dus mij zal je samen met onze vent de kabouterhuisjes in zien gaan en alles aanwijzen. Er valt zoveel te zien en te beleven. waarschijnlijk, of beter gezegd zeker weten, hebben we aan één dag niet genoeg. Abonnementje dan maar? Helaas is het voor mij niet om de hoek. We zullen zien.
 1. Musea
  Als hij een beetje op mij en zijn vader lijkt, wordt het een heel liergierig mannetje. Ik vind het dan ook geweldig om met hem naar musea te gaan. Het Museon, het Archeon, het spoorwegmuseum, het kinderboekenmuseum. Allemaal musea die op ons lijstje staan om te bezoeken en die leuk zijn voor kinderen.
 1. Wandelen
  Wandelen doen we nu ook al heel veel. Zelfs in de regen. Hij heeft dan wel een regenkap om zijn wagen natuurlijk. Maar ook hier zal hij al zoveel geuren en geluiden meekrijgen. Meer dan je denkt. Van de week waren we gaan wandelen in een natuurgebied hier vlakbij en er kwam een hagelbui langs. Nou die bui kreeg hij wel mee. Hij werd even wakker. Daarna kwamen alle lenteluchten tevoorschijn. Heerlijk. Dat zal hij toch ook ervaren. De geur van baby’s zijn tenslotte nog het beste ontwikkeld. En ik fantaseer over herfstwandelingen en samen met hem kastanjes, eikels en bladeren verzamelen. Heerlijk lijkt mij dat.
 1. Strand
  En dan voornamelijk lekker spelen met het zand en op zoek naar schelpen. Het hoeft van mij niet per se alleen maar op hele stikhete dagen. Ik ben zelf toch niet zo’n strandganger. Maar met een mooie lentedag even lekker zitten en hem kunnen laten spelen en zand laten ervaren, helemaal fantastisch.
 1. Voorlezen
  Ik ben zelf enorm fan van boeken en ik hoop stiekem dat hij dat ook wordt. Ik kan niet wachten totdat ik hem kan kennis laten maken met zijn eerste boekje. Er ligt al een knisperboekje in de box. Maar daar heeft hij nog niet echt oog voor. Zoals ik eerder een keer in een blog heb geschreven, kun je al beginnen met hele simpele boekjes vanaf 3 maanden. Dus nog 2 maanden wachten en dan zal hij meer interesse hebben. Ik ben benieuwd.
 1. Gezelschapsspel
  Ik kan mij herinneren dat ik ieder weekend aan mijn ouders hoofd zat te zeuren om een spelletje te doen. Geen idee of zij dit ook zo hebben ervaren, maar ik wel. Vooral op van die druilerige dagen, is dat natuurlijk de ideale besteding van de dag. Dus kom maar op met al die spellen. Straks mogen wij ze weer uit de kast halen. Hoera!
 1. Koekjes bakken
  Of taart. Dat mag ook. Zelf ben ik gek op taarten bakken en lijkt mij geweldig als de kleine dat ook leuk gaat vinden. Het is maar net hoe je het verkoopt, natuurlijk. Of tenminste, dat denk ik. Nog goed voor de motoriek ook. En daarna heerlijk nagenieten (lees: smikkelen).

Ik zal vast nog dingen vergeten zijn. Ik weet het eigenlijk wel zeker. Er valt zoveel leuks te doen met je kind. Maar voor nu is dit waar ik naar uitkijk.

Welke activiteiten doen jullie graag met de kinderen?

Volg mij ook op Facebook, Twitter, Instagram en Bloglovin’.

7 thoughts on “Dingen die ik wil gaan doen met mijn kind(eren)

 1. Jaaa, zo leuk!! Ik had dat ook heel erg toen Fiene pas geboren was. Ik kon niet wachten om met haar op pad te gaan! Nu is ze bijna twee en zie je haar genieten van de dingen die we doen – echt geweldig, dit was waar ik naar uitkeek 🙂
  En aan de ander kant mis ik nu soms het ‘kleine’ aan haar en is ze opeens zo groot geworden haha
  MetMirjam onlangs geplaatst…Loslaten – het uitzoeken van de babykleertjesMy Profile

 2. Vorig jaar in Vinci hebben we staan twijfelen of we wel met een 4-jarige, bijna drie jarige en een een jarige in het museum binnen zouden gaan.

  Mijn man zei: “Ach nu zijn we hier!”.

  De kleinste sliep in de draagdoek op mijn rug. En mijn zoontje van vier was helemaal enthousiast over de machines van Leonardo Da Vinci….

  Ik ben ook gewonnen voor musea, 🙂
  Ilse van Kreanimo onlangs geplaatst…“Bye bye huwelijksreis!” Reisfotochallenge #16My Profile

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

CommentLuv badge