10 X hoe zorg ik dat mijn tevreden baby genoeg aandacht krijgt?

baby-1426651_1920
Bron

Wie wil dat nou niet? Een baby die goed zelfstandig in slaap valt en die zich prima vermaakt in de box. Geweldig! Daardoor heb je zeeën van tijd voor jezelf. Ik heb dus zo’n baby. Niet iedere dag, hoor. Ook wij hebben onze fases met hem gehad. Bijvoorbeeld met zijn sprongetje. En het was even zoeken met zijn slaapkamertje. Maar verder is hij erg vaak tevreden. Eén valkuil: tevreden baby’s vragen weinig aandacht, terwijl ze daar misschien wel behoefte aan hebben. Ook dat merk ik wel aan ons kereltje. Hij vindt het geweldig als je even boven de box gek staat te doen. Ook vindt hij het super leuk om een schone luier te krijgen. Dan zit hij ook super lief naar ons te lachen en te kletsen. En dus moeten wij ons continu bewust aandacht aan hem besteden. Tuurlijk maak ik er ook gebruik van en kan ik even snel de was ophangen, wanneer hij tevreden met zijn rammelaar ligt te rammelen in de box. Maar ik wil hem ook de aandacht geven die hij ook nodig heeft en dus zorg ik voor een aantal momenten per dag om extra aandacht aan hem te besteden. Ik heb ze even voor jullie op een rijtje gezet.

 1. Liedjes zingen
  Eens per dag zet ik mijn mannetje in de wipper en ga ik liedjes voor hem zingen. Hij begint meteen met lachen. Geweldig vindt hij dat. Meestal combineer ik dit meteen met nagels vijlen. Voor zover dat lukt. Hij trekt graag zijn handen dan terug. Zodra zijn aandacht weg is, leg ik hem weer in de box. Dan heeft hij toch geen interesse meer in mijn “prachtige” gezang. Maar meestal kan hij er geen genoeg van krijgen 😉
 1. Verschoon- en aankleedmomenten
  Ik neem hier lekker de tijd voor. Ik zing dan een liedje of ben gewoon met hem aan het dollen. Hij vindt het op het aankleedkussen altijd erg gezellig. Hij kletst een hoop terug de laatste tijd. Ik hoop dat het daardoor straks ook makkelijk blijft gaan als hij eenmaal kan gaan draaien. Dit is helaas geen garantie. Als hij het rollen nou eenmaal interessanter vindt dan mij, is de keuze gauw gemaakt natuurlijk.
 1. Babymassage
  Ik doe geen cursus, maar neem wel even de tijd als ik hem inolie. Ik zie dat hij dit leuk vindt en dat hij echt een beetje tot rust komt. Hij stopt dan met wild trappelen en kijkt mij alleen nog maar aan.
 1. Borstvoeding
  Dit moment neem ik ook om oogcontact met hem te maken. ’s Nachts niet. Dan moet het niet te gezellig zijn en meestal ligt hij met zijn ogen dicht te drinken, want hij valt dan altijd vrijwel meteen weer in slaap.
 1. Badje
  Dit is het moment van mijn vriend. Omdat niet veel voedingen kan doen, is dit zijn hechtingsmomentje. De kleine vindt het badje fantastisch en spartelt er gezellig in. Ik assisteer wel even bij het wassen en dergelijke, maar verder laat ik ze even gaan met zijn tweeën.
 1. Regelmatig even contact zoeken
  Dan hang ik boven de box en lach ik naar hem. Ik geef een speeltje aan of kietel hem. Zodra hij me ziet, gaat hij meteen lachen. Hij vindt het altijd heel gezellig als je even komt buurten. Daarna speelt hij ook weer vrolijk verder.
 1. Erbij zitten
  Als hij op het kleedje ligt te spelen, ga ik er vaak bij zitten. Óf ik speel met hem, óf als hij zelf speelt, zit ik erbij met een boek, tijdschrift of laptop. Zo kan ik wel op zijn geluidjes makkelijk reageren.
 1. Een loopje door het huis
  Soms laat ik hem gewoon even alles zien. We kijken naar buiten of even naar de plantjes in huis. Op zijn kamer staat een knuffel en als we in zijn pootje knijpen begint de knuffel te hinniken. Of we kijken naar iets anders waar hij geïnteresseerd in is. Ik benoem dan alles even wat hij ziet en hij kijkt er aandachtig naar.
 1. Boekje lezen
  Al eerder beschreef ik het voorlezen en hoe belangrijk dit is om al vroeg mee te beginnen. Lees het artikel nog maar eens terug voor alle voordelen. Onze kleine vindt een boekje lezen ook erg leuk. Dit beschreef ik ook al eerder in dit artikel.
 1. Wandelen
  Ik wandel veel met hem. Soms met als doel om even een boodschapje te doen. Maar ook vaak gewoon wandelen om er even uit te zijn en aandacht aan hem te besteden. Als hij in de draagzak zit, kijkt hij lekker om zich heen. Dan klets ik tegen hem en benoem ik alles wat hij ziet. Vaak valt hij al heel snel in slaap. Zo leuk vindt hij het 😉

Nog iets vergeten? Vul het maar aan. Ik ben heel benieuwd hoe jullie extra aandacht geven aan jullie kinderen.

Volg mijn blog ook op  Facebook, Twitter, Instagram en Bloglovin’
En natuurlijk op Snapchat: leonie_vanmil

4 thoughts on “10 X hoe zorg ik dat mijn tevreden baby genoeg aandacht krijgt?

 1. Heel herkenbaar! Ik heb ook zo’n tevreden baby (4mnd) en echt.. als je d’r zelf geen aandacht geeft merk je amper dat ze er is. Ik probeer haar dus lekker vaak aandacht te geven, van zingen tot dansen en lezen.

 2. Mooie manieren om aandacht te geven. Ik droeg onze jongste vaak in een draagdoek of -zak bij me, zodat we veel samen waren. Bovendien kon ik op die manier veel met haar knuffelen. Nog steeds vindt ze het fijn, als ze erin zit ontspant ze helemaal.
  Merel onlangs geplaatst…7x leren van wie ik wasMy Profile

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

CommentLuv badge