De babykamer zen maken

baby-784607_1920
Bron

Ik weet niet of ik er al een keer eerder in een blog heb genoemd, maar ons manneke slaapt echt super goed. ’s Ochtends kan ik hem gewoon op bed leggen en hij gaat slapen. De gordijnen staan dan open voor het dag-nacht ritme. Hij kijkt dan wat naar buiten en valt in slaap. ’s Nachts hetzelfde verhaal, behalve dan dat we de gordijnen dicht hebben en donker is 😉 . Maar ’s avonds, zodra wij zijn slaapzak aandoen, dan ineens niet meer. We zien aan hem dat hij moe is, maar hij weigert te gaan slapen. Vaak merken we nog een enorme zuigbehoefte, maar zijn speen pakt hij niet. Hij wil dus alleen aan mijn borst. Er zijn al diverse brainstormsessies geweest over hoe wij dit verder moeten gaan aanpakken.

Toen wij zijn babykamer gingen inrichten, wilde ik graag een grote stoel op zijn kamer hebben. Dat leek mij wel makkelijk met voeden om hem daarna weg te kunnen leggen. Zo wordt hij tenminste niet door het hele huis gesleept. Omdat ik een babyfoon op mijn slaapkamer heb staan, met camera, vond ik dat wel als mooi nachtlampje dienen. Het nachtlampje dat ik voor zijn kamer had gekocht, was één grote faal. Het was zo’n schattig sternachtlampje (die zijn nu heel hip. Ook verkrijgbaar in de vorm van een ijsje en wolkje enzo) maar hij werkt op batterij en was binnen 3 weken leegIMG_1029. Niet heel handig dus. Note to self: ik moet even een nieuw lampje kopen. Gewoon zo’n ouderwetse voor in het stopcontact. Alleen een beetje jammer dat wij in een nieuwbouwhuis wonen en alle stopcontacten laag zitten. Verlengsnoer ook regelen.

Anyway. ’s Nachts nam ik hem altijd mee naar mijn bed om daar te voeden. En daarna legde ik hem gewoon weer terug. Werkt tot nu toe perfect. Hij is nu bijna 10 weken en er is nog geen nacht geweest dat het niet werkte. *Klopt af op blank hout*. Maar ’s avonds in bed leggen, dan maakt hij er één groot feest van. Wij hadden bedacht om zijn ritueel gewoon in zijn kamer te houden om daar rustig te worden. Maar hij wordt helemaal hyper en gaat wild om zich heen kijken. Het is nu ook nog wel licht ’s avonds en de zon gaat onder aan zijn kant. Misschien dus net iets te licht nog voor hem.

Dus toen bedacht ik dat het misschien een idee is als ik hem toch maar op mijn bed ga voeden. Onze kamer is aan de andere kant van het huis en net iets donkerder met de gordijnen dicht. En wat IMG_1028bleek: zodra ik ook maar één voet over de drempel zette, werd hij rustiger. Ik heb hem dus daar gevoed en daarna in bed gelegd. Toch merk ik dat hij nog steeds wel hyper wordt zodra ik hem wegleg. En soms valt hij uiteindelijk wel in slaap. Maar meestal gaat hij miepen, wordt hij hyper en gaat hij gewoon niet slapen.

Dus ben ik eens om mij heen gaan kijken. Iets in dat kamertje is niet goed. Iets maakt hem helemaal wild. Maar ik kan er gewoon de vinger niet opleggen. We hebben op de grond veel speelgoed staan dat we hebben gekregen, maar waar hij nog niet aan toe is. Ook staan er her en der wat knuffels. ’s Ochtends valt hij in slaap door naar buiten te kijken. Misschien moet hij dus ergens naar kijken. Muziekje heb ik ook al geprobeerd, maar werkt ook niet.

Laatst bleef hij bij opa en oma slapen. Boven dat ledikantje hangt een mobiel (zonder geluid of dat hij draait) van de Ikea. Dat werkte heel goed. We hebben een schilderij met vogeltjes gekregen IMG_1030waar hij naar kan kijken. Er hangen touwtjes aan waar we nog kaarten en dergelijke aan kunnen hangen. Ook moet het dus verder rustiger worden in zijn kamer. En dus wilde ik dat speelgoed weg hebben. Hij heeft niet een super grote kamer, maar groot genoeg om nog een kast erbij te plaatsen. Liefst één zonder deuren, want de deuren kunnen daar niet meer open, maar wel netjes weggestopt. Ook dat hebben ze bij de Ikea. Kasten met open vakken waar je bakken in kunt stoppen. Ideaal, want zo is al het speelgoed netjes weggewerkt. Schuifdeuren vonden wij ook geen optie. Als hij later wat ouder is, moet hij zelf zijn speelgoed kunnen pakken. Schuifdeuren vonden wij iets waar net iets te makkelijk vingertjes tussen kunnen komen.

Het enige waar we dus nog mee zitten, is dat het nu te licht is op zijn kamer. Omdat we toch nog graag zonneschermen willen ophangen, dachten wij aan gelijk van die rolluiken te doen. Die nemen gelijk al het licht weg, waardoor het ook in de zomer lekker donker is op zijn kamer. En die houden ook goed de warmte buiten. Ik zeg win-winsituatie.

Ik ben benieuwd of dit allemaal gaat werken. Momenteel valt hij steeds bij ons in slaap. En ik ben daar niet zo’n voorstander van. Hij moet gewoon leren zelf in slaap te vallen. Maar ik wil ook niet dat hij helemaal overstuur is, dus kies ik nu voor wiegen. Zodra hij echt overstuur is dan. Meestal ligt hij gewoon heel hyper om zich heen te kijken, terwijl hij toch echt moe is. Zo af en toe gaat het goed en krijgen we hoop.

We gaan het zien of onze ingeving juist is. afgelopen weekend hebben we het allemaal geregeld. Behalve de rolluiken dan. Maar als dit werkt, is dat echt super!

Herkenbaar? Ik ben heel benieuwd.

Volg mijn blog ook op Facebook, Twitter, Instagram en Bloglovin’
En je kunt mij ook vinden op Snapchat: leonie_vanmil

3 thoughts on “De babykamer zen maken

  1. Wat een leuke spullen zeg! Vervelend dat hij niet op zijn eigen kamertje in slaap wil vallen,maar ik merk ook dat als het te licht is dat Deon dan ook moeilijker in slaapt komt. Bij Deon is het heel donker, want daar hebben we zo’n houten rolgordijn ( zoals overal in Duitsland). Maar dan komt er geen frisse lucht binnen dus heb ik het iets open gelaten, maar dat was te licht en kon hij niet slapen… ik hoop dat het bij jullie gaat helpen als het op zijn kamertje donkerder is…
    Batboy onlangs geplaatst…Jeroen Groen & Eddy EiMy Profile

  2. Te veel licht in een kamertje konden mijn kindjes ook niet tegen en gingen ook echt niet slapen. Wij hebben verduisterende rolgordijnen en dit helpt ook heel goed. Succes met het vinden van een oplossing.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

CommentLuv badge