Dingen die ik heb moeten leren (of nog steeds moet leren) loslaten

woman-506120_1920
Sinds de kleine er is, zijn er een aantal dingen die ik niet meer of nauwelijks kan doen. Je hebt nou eenmaal rekening te houden met een kleintje. Zeker toen hij vorige keer ziek was, waren er een aantal dingen die ik tegenkwam waarvoor ik even mijn ogen dicht moest doen. Ik moest nou eenmaal al mijn energie in de kleine en zijn herstel en comfort steken. Ik heb nog een aantal punten op een rijtje gezet van dingen die ik heb moeten leren loslaten. En sommige dingen moet ik nog steeds leren accepteren.

 1. Huishouden
  Ik ben niet altijd de netste persoon op aarde geweest, tot een aantal jaar terug. Van mijn vriend (jup hier is het andersom) heb ik geleerd om troep te gaan zien. Dit is nu echt een vloek geworden op mijn leven. Eindelijk was ik netjes en hield ik zowaar van opruimen en schoonmaken. Tijdens mijn zwangerschap moest ik het al loslaten. Stofzuigen en spullen oprapen, gingen op het laatst gewoon niet meer. En toen de kleine ziek was, liep ik alleen maar met hem te sjouwen en was ik blij als ik even kon zitten. Hoezeer ik mij ook erger aan de troep. De kleine gaat voor en dus even ogen dicht en troep negeren.
 1. Op tijd komen
  Ik heb echt een hekel aan te laat komen. Ik ben overal liever 10 minuten eerder. Dan moet ik maar even wachten. Vorige keer hadden we een afspraak bij het consultatiebureau. Nog even snel de kleine in bad, even voeden, spullen bij elkaar en gaan… Nee dus, zul je zien dat hij net op dat moment een grandioze poepluier heeft. Dus overal komen we óf net op tijd óf (tot grote frustratie van mij) een paar minuten te laat. En dat is ook een dingetje: afgelopen weekend heeft hij 10 minuten een super schattig pakje aan gehad. Toen kon ik hem al weer omkleden… Let it go
 1. Geld
  Ik ben best krenterig als het om spullen voor mijzelf kopen aangaat. Ik vind kleding al snel te duur en heb niet zo’n zin om zoveel geld uit te geven aan kleding, waarvan ik weet dat ik er over een half jaar al weer op uitgekeken ben. Het begon dus al toen ik zwanger was en geld moest uitgeven aan zwangerschapskleding. En nu weer kleding om borstvoeding geven te vergemakkelijken. En babykleding. Ik heb pakjes in de kast liggen, die ik voor de zomer heb gekocht, waarvan ik weet dat hij eruit gegroeid is op het moment dat het weer eindelijk lekker genoeg is om het aan te trekken. Man, wat kan ik daar van balen. Maar nogmaals… Let it go
 1. Afspraken
  Ik zeg niet graag afspraken af. Maar als hij ziek is, is het jammer. Dat moest ik vorige keer dan ook doen. Ik zat nog te twijfelen of zijn verkoudheid wel ernstig genoeg was om de afspraak met mijn vriendin echt af te zeggen. Maar ik ben blij dat ik toch heb afgezegd en lekker met mijn kleine thuis ben gebleven.
 1. Sporten en andere hobby’s
  Mijn sportschool abonnement heb ik opgezegd tijdens mijn zwangerschap, om na mijn zwangerschap de boel weer op te pakken. Vanaf 6 weken na de zwangerschap zou ik mijn buikspieren weer mogen gebruiken en dus wilde ik dan gelijk weer de sportschool induiken. Maar ik geef borstvoeding en de stap om dus te gaan sporten was echt veel te groot voor mij. En dus heb ik daar even mee gewacht. En het wachten duurt nog steeds hahaha. Inmiddels is hij 13 weken en ik denk allang wel weer te kunnen gaan sporten. Hij pakt zijn fles ten slotte prima. Maar er zit een hoge drempel in de weg die zich de afgelopen tijd flink heeft opgestapeld ;). Ook andere hobby’s zoals bloggen etc. moeten er soms onder leiden. Maar daarin heb ik grotendeels mijn draai al in gevonden. Sporten dus nog niet, maar als ik eenmaal die mega drempel over ben, moet dat ook wel goed komen. Tot die tijd accepteer ik maar dat het er nog even niet in zit.
 1. Slaap
  Ik ben altijd een persoon geweest die veel slaap nodig had. Nu moet ik het met minder slaap doen Hij slaapt goed, maar ik moet er toch uit. En toen hij ziek was… oijoijjoi gewoon geen slaap. En als advies krijg je continu dat jij moet slapen als hij ook slaapt. En al die andere dingen die in huis moeten gebeuren dan? Nee hoor, ik slaap dan niet. Er moet dan een knop omgezet worden. En dat heb ik ook moeten leren. Ik heb dus moeten leren om met minder slaap te moeten leven en soms lig ik er gewoon lekker bijtijds in. Hoewel ik daar wel moeite mee heb als het nog zo licht is buiten.

Dus ik heb de afgelopen tijd moeten leren om het één en ander los te laten. Dat is wel gelukt voor een groot gedeelte. Ik zal vast nog wel wat dingen vergeten zijn. Want ook dat moet ik accepteren. Door de hormonen, drukte en slaap te kort, ben ik ook nog steeds lekker warrig af en toe. Maar to-do-lijstjes maken, lost een hoop op.

3 thoughts on “Dingen die ik heb moeten leren (of nog steeds moet leren) loslaten

 1. Ik was laatst ziek ( ben ik anders nooit ) en toen stond ik er mooi alleen voor met 3 kinderen dat was erg zwaar! Gelukkig duurde het maar 2 dagen….
  En ik koop tegenwoordig maar erg weinig voor mijzelf. Alles gaat naar de kinderen, maar shoppen blijft shoppen dus dan maar even niet voor mijzelf. Alhoewel ik liever alleen of met een vriendin shop dat met alle kinderen, want dat is niet handig….
  Batboy onlangs geplaatst…Goed voorbereidMy Profile

 2. Ik kan me hierbij aansluiten. Deze dingetjes heb ik ook allemaal losgelaten. Heel vreemd eigenlijk, ik was altijd een enorme uitslaper als ik daar even de kans voor kreeg. Het moederschap heeft daar een stop op gezet, maar me er wel iets prachtigs voor terug gegeven. Tegenwoordig sta ik zelfs nog voor mijn kinderen op en vind ik dat helemaal prima.
  Shannon Sheila onlangs geplaatst…Spreekwoorden en gezegden: heb jij er kaas van gegeten?My Profile

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

CommentLuv badge