Voor het eerst verkouden #1

IMG_1045Van de week merkte ik al dat zijn neusje een beetje dicht zat. Maar hij was nog heel vrolijk en speelde nog actief. ’s Avonds naar bed brengen was wel een uitdaging. Maar dat is het wel vaker. Dit keer alleen wat erger. De volgende dag werd hij wakker. En toen merkte ik het meteen. Een snotterend koppie, een blaffend hoestje en volle oogjes. Mijn mannetje van 10 weken is voor het eerst verkouden.

Niet alleen is het zijn eerste verkoudheid. Ook voor ons is het de eerste keer dat wij hier mee om moeten gaan. Ik vond het allemaal spannend hoor. Ook al is het “maar” een verkoudheid. Hij is nog zo klein. Na zijn eerste prikjes vond ik het ook allemaal spannend. Dus er werd veel gegoogled en gebeld met de huisarts. Ik had eigenlijk die dag afgesproken om naar een vriendin toe te gaan. Die afspraak heb ik maar afgezegd, want hij was echt heel zielig. Hij sliep veel en wilde vooral bij mij zijn.

Liggen vond hij niet fijn. Dan zit zijn neus natuurlijk dicht. En ook spuugde hij veel door al het slijm dat hij aan het ophoesten was. Ik ben die ochtend eerst gaan douchen en ik heb hem in een wipper ernaast gezet. Zo kon hij lekker stomen. Werkte voor geen meter overigens. Bij mijzelf vind ik stomen ook alleen maar op korte termijn werken. Dus alleen maar op het moment dat je aan het stomen bent. Hij zal wel tijdelijk verlichting hebben gevoeld. Daarna ben ik naar de apotheek gegaan om neusspray te halen. Daar adviseerde zij geen neusspray, maar Bexedyl (zie foto). Dat zit in een flacon en schijnt dichter bij hun natuurlijke zouten te zitten. Minder heftig spul dus. En je houdt het langer goed. Nadeel: er zit erg veel in een flacon, dat ik niet allemaal in zijn neus ga stoppen en zo’n flacon ga ik ook niet bewaren. Je gooit dus erg veel weg. Ik merkte wel gelijk verschil. Na dat gebruikt te hebben, kwam het al een beetje los.

Ook ben ik de supermarkt ingedoken voor een netje uien. Stinkt verschrikkelijk maar het scheen goed te werken. Ik vond van niet. Ik heb er alleen maar een stinkende bovenverdieping aan over gehouden. En natuurlijk had ik nog een neuspompje om al het snot eruit te zuigen. Ik heb die van de Hema. Ik vind hem niet super werken. Dus als iemand ervaring heeft met een beter snotpompje, hoor ik het graag.

Maar ja het was dus wel even een pittig dagje. Hij wilde alleen maar gedragen worden en was ontzettend zielig. Hij viel steeds in slaap en af en toe kon ik hem wel wegleggen. Maar soms had hij het al heel snel door. Waarschijnlijk omdat zijn neus dan dicht ging zitten. Ik hield hem dus maar lekker bij me. Maar het was warm en ik kan mij voorstellen dat je daar dan ook heel naar van wordt.

Ik knuffel graag met hem en ik vond het zo zielig, dat ik het echt niet erg vond om de hele dag met hem de sjouwen. Hoewel zelf een hapje eten ook af en toe wel even moet. Maar daar word je op den duur heel creatief mee.

Die nacht was natuurlijk ook één groot avontuur met dat kleintje. Maar die nacht is er zo veel gebeurd, dat ik daar jullie nu niet mee ga lastig vallen. Dat doe ik graag in een volgend artikeltje. Dus volgende keer deel 2. (Ik denk maandag). Houd mijn blog dus in de gaten als je nieuwsgierig bent.

Blijf op de hoogte van mijn blog op Facebook, Twitter, Instagram en Bloglovin’
Tegenwoordig ook lekker actief op snapchat: leonie_vanmil

4 thoughts on “Voor het eerst verkouden #1

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

CommentLuv badge