Jeugdsentiment tag

cd-158817Ik vul niet heel veel tags in. Zo af en toe kom ik eens een leuke tegen. Dit wordt pas mijn tweede tag. Op veusteveul.nl kwam ik de jeugdsentiment-tag tegen. Deze is door teamconfetti.nl gemaakt. Ik ben echt heel nostalgisch aangelegd, dus dit vond ik wel een hele leuke om in te vullen. Ik ben zelf geboren in 1985. Mijn jeugd speelde zich voornamelijk in de 90’s af. Ik ben heel benieuwd of er het één en ander voor jullie herkenbaar is.

Favoriete kinderfilmIMG_1087
Ik heb er echt heel veel. Belle en het Beest en de Aristokatten zijn mijn favoriete Disney films. Mary Poppins vond ik ook helemaal geweldig. Dan hebben we nog Free Willy. Die heb ik helemaal grijs gedraaid en de boekverfilmingen van Roald Dahl zoals De heksen, De grote vriendelijke reus en Matilda.

Favoriete televisieserie
Sweet valley high, Breaker high, Heartbreak high. Dat zijn een heleboel Highs hahaha. Dat waren tijdens mijn tienerjaren toch wel mijn favoriete series. Sweet valley high ging over de eeneiige tweelingzussen Elizabeth en Jessica Wakefield. Breaker high was de serie die zich afspeelde op een boot. En Heartbreak High… Dat was gewoon een Australische soap over een heleboel gebroken harten ;). Oh en ik ben heel blij dat Full House weer op Netflix te zien is. Helemaal geweldig vond/vind ik die serie.

Van nog voor mijn tienertijd is Maple Town mijn favoriete serie. Een tekenfilm die altijd op kindernet te zien was met konijn Patty, beer Bobby en sluwe Joop de wolf. Meestal als ik Maple Town zeg, dan kijken mensen mij verbaasd aan, maar google het eens. Waarschijnlijk een ojaatje. En Google gelijk ook even naar Dokter Snuggles. Barbapappa kent iedereen denk ik nog wel.

Favoriete boekIMG_1085IMG_1086
Uitgeverij kluitman gaf altijd mijn favoriete boeken uit. Ik was dol op de Cindy-serie, Hotel Rozenbottel-serie, Kippenvel-boeken. Maar mijn meest favoriete boeken waren die van Fear Street. Geschreven door R.L. Stine (niet van uitgeverij Kluitman). Alle verhalen speelden zich af in de spookstraat genaamd Fear Street. Ik ben toch eigenlijk wel benieuwd wie Fear street nog kent. En spaarden jullie ook al die boeken? Leave a comment.

Favoriete nummer van de Spice Girls (of een andere boy/girlband)
waar zal ik beginnen. Ik was mega-fan! Maar als ik moet kiezen, kies ik voor Spice up your life. Verder was ik fan van Five. Daarvan was When the lights go out mijn favoriet. Ik kende ook het dansje uit mijn hoofd.

Favoriete fashion item
Ik heb een periode met zo’n zigeunerdoekje op mijn hoofd gelopen. Die waren een tijdje helemaal hip en ik droeg die iedere dag. Het liefst met een lading kokosvet in de rest van mijn haar. Hahaha fouter kan bijna niet. En zo’n prachtige tattoo-ketting. Kennen jullie die nog?

Favoriete snoep/snack
De Push pop. Die kocht ik vooral in het blauw, want daar kreeg je zo’n prachtige blauwe tong van. En het was helemaal hip om Jawbreakers te kopen. Het liefst zo heet mogelijk. Super smerig waren die dingen, maar je moest ze hebben. En toen de Spice Girls met hun eigen Chupa chuplolly kwam… tja, toen liep ik daar weer mee.

Favoriete TV reclame
“Ik zei nog zo: geen bommetje!” De reclame met de koe die gaat zwemmen dus. Die reclame was van Melkunie en is mij altijd bijgebleven.

Favoriete nummerIMG_1084
Ik had zoveel favoriete nummers van  Britney Spears, Spice Girls, Five, Backstreetboys, 2 Unlimited, N’Sync en S Club 7. Ook vond ik het nummer van Celine Dion, My heart will go on erg mooi. Maar dat was meer omdat het de soundtrack van Titanic was. Maar het nummer wat ik echt heel lang als favoriete nummer heb bestempeld, was het nummer van La Bouche: Be my lover. Wederom, zoek maar weer op. Wordt een ojaatje. 😉 Ik kan je vertellen dat mijn muzieksmaak intussen wel flink veranderd is. Hahaha.

Zoals jullie konden lezen was ik  behoorlijk fout in de 90’s. Hahaha. Was het überhaupt mogelijk om niet fout te zijn in die tijd. Ik zou het leuk vinden als mijn zus Meike van Jekindjedoethetzo.nl hem ook zou invullen. Zij is uiteraard een belangrijk onderdeel van mijn jeugd en ik ben dus heel benieuwd hoe zij deze tag zou invullen. Dus Meike, ga je gang… 🙂

Wil je deze tag ook invullen? Dat kan. Vergeet dan niet om Team confetti erbij te vermelden.

Volg mijn blog ook op  Facebook, Twitter, Instagram en Bloglovin’
En natuurlijk op Snapchat: leonie_vanmil

7 thoughts on “Jeugdsentiment tag

  1. Mijn favoriete Disney film was vroeger ook Belle en het Beest en mijn tv serie Beverly Hills! Ik was helemaal idolaat van The Backstreet Boys mijn hele kamer hing vol met posters!! Lezen was vroeger niet echt mijn hobby.

  2. Sweet valley high! Dat vond ik ook leuk! Evenals saved by the Bell. Mijn ouders keken heartbreak high, maar daar was ik toen volgens mij nog net wat te jong voor. Al kan ik mij nog iets herinneren van een jongen die verliefd werd op zijn lerares (dat vond ik als kind echt heel gek, haha!)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

CommentLuv badge