Tijd voor een gezinsauto + held in het verkeer, NOT

vw-camper-336606_1920
Toen ik in verwachting was, moest er natuurlijk van alles voor de kleine geregeld worden. Maar omdat wij ook in een verhuizing zaten, wilden we niet al te veel geld uitgeven. We hadden wel gekeken naar een nieuwe auto, maar we hadden een Aygo en die zijn gewoon zuinig in gebruik. Hoe langer we die nog konden houden, hoe meer geld het ons zou schelen. We kozen er dus voor om de meest compacte kinderwagen te kopen en als we dat onderstel in de kofferbak zouden krijgen, zouden we nog even niet voor een gezinsauto gaan.

En het onderstel kregen we in de auto. Al was het flink proppen. Dus vonden we dat een nieuwe auto nog even niet nodig was. Maar toen de kleine er eenmaal was en we voor het eerst met de kleine boodschappen gingen doen, kwamen we al snel het hele probleem tegen. Waar laat je de boodschappen? Oké, we hadden nog een stoel vrij, maar wat als we op vakantie willen? Als je de reiswieg mee wilt nemen, kunnen er al geen koffers/tassen meer bij. We konden niet anders dan toegeven dat het toch echt tijd werd voor een gezinsauto.

Het verhaal achter de hele zoektocht naar een nieuwe auto, zal ik jullie besparen. Ik heb mij daar ook niet zo mee bezig gehouden, want ik ben niet zo’n autofanaat. Maar mijn vriend heeft een leuk bakkie uitgezocht. Ik had alleen één eis: parkeersensoren. Met de Aygo kon ik al niet parkeren, laat staan dat ik kan parkeren met een stationwagon. We hebben wel een kleine stationwagon gekocht. Een Skoda Fabia, voor degene die wel verstand heeft van auto’s.

Maar goed. Zoals jullie misschien al konden bedenken: ik ben geen held in het verkeer. Ik ben wat je noemt een echte stereotype vrouw achter het stuur. Vorige week zou ik naar een vriendin toe gaan rijden (nog in de Aygo). Dat vond ik al spannend, maar ik ben bekend met die Aygo en dat gaf mij het vertrouwen wel te kunnen rijden in mijn eentje. Uiteindelijk ging het niet door, want mijn kleine was ziek. Ik ben toen thuisgebleven. Ondertussen had mijn vriend een goeie deal bij een garage kunnen sluiten voor de Aygo om in te ruilen voor die Skoda. Top. Wanneer kunnen we hem ophalen? De dag voordat ik naar die vriendin ga (!!!). Je raadt het al, ik zit daar dus echt ontzettend tegenop. Ik krijg niet eens de kans om die auto te leren kennen.

Mijn vriend vond het een goed idee als ik dan mee zou gaan om de auto te halen. Dan kon ik naar huis rijden. Kon ik gelijk een beetje feeling krijgen over de auto, om zo de volgende dag zelfverzekerd het verkeer in te kunnen. Dat leek mij wel een goed idee. We zijn eerst naar een rustig parkeerplaatsje gereden om even de auto te leren kennen. Daarna ben ik met klamme handen naar huis gereden. Ging goed. Ik moet er alleen aan wennen dat de auto breder is. Ik had al bijna een paaltje te pakken.

En hoe is het afgelopen met de rit naar die vriendin? Dat ging niet door. Dit keer was haar kleine ziek. Geeft mij dit weekend extra de kans om even in de nieuwe auto te rijden. Dus mensen die graag bumperkleven. Niet achter mij graag! Ik ga er echt niet harder op rijden en je hebt alleen maar kans dat ik mij opgejaagd voel en ongelukken ga maken.

Volg mijn blog ook op  Facebook, Twitter, Instagram en Bloglovin’
En natuurlijk op Snapchat: leonie_vanmil

4 thoughts on “Tijd voor een gezinsauto + held in het verkeer, NOT

  1. Wij hebben toen ik zwanger was een grotere auto gekocht. Maar onze auto is best lang en ik was al geen held met inparkeren, maar nu is het helemaal niet te doen. Het kan nu net met 3 kinderen, maar mijn man is alweer opzoek naar een nog grotere… En dat bumperkleven word ik ook alleen maar zenuwachtig van!
    Batboy onlangs geplaatst…Ik zie ik zie wat jij niet zietMy Profile

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

CommentLuv badge