Voor het eerst verkouden #2

nurse-37322
Bron

Vorige keer konden jullie lezen hoe die arme schat ineens verkouden was en veel zorg nodig had. Logisch. Hij is nog pas 10 weken en zal bekend klinken bij alle mama’s onder ons. Omdat die nacht ook nog een leuk avontuur was, wilde ik jullie niet onthouden van dit verhaal. Waarschijnlijk ook zeer herkenbaar. Ik heb er twee blogs van gemaakt, want het werd een beetje lang. Hierbij dus deel 2.

Die nacht wilde hij niet slapen in zijn eigen bedje. Alleen maar bij mij of mijn vriend. Althans, het liefst wilde hij alleen maar rondgelopen worden. Als hij eenmaal sliep, kon je wel gaan zitten. Maar ik kon hem niet in zijn bedje leggen. Ondanks de stinkende uien onder zijn bed ;). Ik durfde zelf niet te gaan slapen, dus ik was maar beneden op de bank geploft en een serietje op gezet. Zo kon mijn vriend toch slapen, want hij moest de volgende dag gewoon weer werken. Hoewel hij ook heel onrustig sliep. Hij maakte zich natuurlijk ook wel zorgen. Om de kleine, maar ook om mij. Hij wilde eigenlijk ook helemaal niet naar zijn werk gaan en is tussen de middag ook even thuis gekomen om te kijken hoe het ging.

Na een tijdje merkte ik dat hij wel heel diep in slaap lag. Ik heb hem toen maar in de kinderwagen gelegd. Mijn arm begon toch wel zeer te doen. En hij bleef zowaar slapen. Ik ben toen gaan slapen op de bank, want dan kon ik in ieder geval dichtbij hem zijn voor als hij mij weer nodig had. Ik heb toen wel even geslapen, maar de bank ligt niet heel lekker. Ik besloot hem toch maar weer op bed te leggen. Ook stiekem in de hoop dat hij wakker zou worden, want hij had niet veel gedronken die avond en wat hij dronk spuugde hij er weer uit door het hoesten. Zijn luiers waren al veel droger dan normaal, dus ik wilde dat hij ging drinken.

En inderdaad… ik kon hem dus niet in bed leggen. Ik ben hem gaan voeden. Beetje jammer dat hij alles direct erna in een rotgang uitspuugde. Vol over mijn bed. Ik besloot de huisartsenpost te bellen, want hij had nog steeds niet veel geplast. Inmiddels was het 3 uur ’s nachts. De assistente gaf aan dat wij hem lepeltjes water moesten geven en als hij om 7 uur een droge luier had, nog een keer moesten bellen. Ik merkte dat hij nog steeds een zuigbehoefte en honger had. Ik heb hem maar mijn meest lege borst aangeboden, zodat hij niet in één keer te veel binnen zou krijgen. Dat werkte. Hij hield het binnen en is daarna gaan slapen. Wel weer in de kinderwagen. Die hadden we naar boven gedragen. Ik denk dat de kinderwagen meer geborgenheid bood dan dat zijn bedje hem kon bieden. Prima! Er zijn uitzonderlijke situaties, toch?

4.00 was het inmiddels. Eindelijk lag ik in bed. En toen gebeurde er nog iets vreemds: Er werd geboord! Geboord?? Om 4 uur ’s nachts? Wie dan? Hoe dan? Ik kon mij niet bedenken dat de buren dat zouden doen. Die hebben allemaal kinderen. Zo zijn zij niet. Er was nog maar één ding wat ik mij kon bedenken: Er wordt ingebroken.

Of dat zo is lees je in deel 3… Hahaha nee, geintje. Ik ga jullie niet met zo’n cliffhanger laten zitten. En zeker niet omdat het eigenlijk een beetje teleurstellend was. Althans een opluchting voor mij hahaha. Het bleek namelijk om een op hol geslagen tandenborstel te gaan. Vraag mij niet hoe, maar dat ding ging ineens aan en maakte een rotherrie. Uitgerekend deze nacht!!! Nou ja, half 5 lag ik dan toch eindelijk te pitten, nadat ik van de schrik weer was bekomen. De kleine sliep er gelukkig doorheen. En hij heeft ons lekker laten slapen tot half 8 en met een natte luier. Die volgende ochtend was hij weer een stuk vrolijker, maar zat nog steeds vol. Ook slapen bleef een drama. Maar ach, hij mag ook wel even ziek zijn. De dag daar weer na was hij gelukkig weer helemaal de oude.

Volg mijn blog ook op Facebook, Twitter, Instagram en Bloglovin’
En natuurlijk op Snapchat: leonie_vanmil

3 thoughts on “Voor het eerst verkouden #2

  1. Wat leuk om te lezen, alles komt weer terug van de tijd dat mijn zoon een baby was. Hele nachten doorzitten, even slapen, weer wakker… en lief van je dat je hoop dat de kleine toch wakker werd zodat je hem toch nog kon voeden. ik zou ook zoiets hebben.
    die tandenborstel, wat een schrik… ik ken het, dat maakt enorm veel lawaai. Ik ben blij dat hij weer de oude is en slim van je om toch de huisartsenpost te bellen.
    Anders maak je je nog meer zorgen, ik weet er alles van.
    Leuk en spannend verhaal, met veel plezier gelezen!
    Babs onlangs geplaatst…Nieuwe zomervarianten treacle Moon™ Bath & Shower GelsMy Profile

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

CommentLuv badge