Tijdelijke reisblog. Brazilië #4

brazil-1164513_1920
Het is weer enige tijd geleden dat ik schreef over mijn eerste 3 bestemmingen in Brazilië. En omdat binnenkort het daar weer helemaal los gaat barsten vanwege de Olympische spelen, ga ik er even van uit dat er een boel mensen daar weer heen zullen gaan. Dat gebeurde ook na het WK. Dus tijd om deze blogjes weer even op te pakken en jullie te overspoelen met deze geweldige ervaring. Mocht je nieuwsgierig zijn naar de vorige artikelen. De linkjes zijn onder dit artikel terug te vinden.

In deze Blog neem ik jullie mee naar Iguazu (of Iguazu). Geen idee hoe je het nou echt schrijft. Ik zie het op verschillende manieren staan. Het is maar net aan welke kant van de waterval je zit, denk ik. Deze plek ligt namelijk op een drie landen punt. Brazilië, Argentinië en Paraguay. De watervallen ligt aan de Argentijnse en Braziliaanse grens. Ik ben nog nooit bij de Niagarawatervallen geweest, maar het schijnt dat deze mooier zijn. En dus zeker de moeite om deze even op te zoeken als je van plan bent een rondreis temaken door Brazilië.

Om even te beginnen bij het begin. We kwamen aan in Iguazu. Daar gingen we lekker naar het hotel. We zaten in een Best Western hotel. Naar ons weten is dat een prima kwaliteit hotel. Maar deze kamers waren echt super klein en wij zaten met onze kamer precies boven een kerk dat in Brazilië iedere avond met een hoop kabaal plaatsvindt. Tot een uur of 23:00. Heel fijn. Ontbijt was fantastisch.

Toeristisch plekje
De volgende dag gingen we lekker vroeg naar de watervallen. Wat een toeristisch gebeuren is dat daar zeg. Maar ontzettend mooi. Wij stonden echt even met open mond te kijken naar deze prachtige krachten. Je kon best ver lopen in de Duivelsmond, zoals het tussen de watervallen ook wel genoemd wordt. Zeiknat werden we, maar geen probleem het was fantastisch. Ik denk dat foto’s meer zeggen dan woorden, dus bij deze de foto’s.

VakantieBrazilie_20140809-143316_0580
VakantieBrazilie_20140809-145836_0601

VakantieBrazilie_20140809-151939_0616

VakantieBrazilie_20140809-152012_0617

Mislukte shopactie
De volgende dag wilden we gaan shoppen in Paraguay. Veel Brazilianen steken even de grens over, omdat de producten daar echt veel en veel goedkoper zijn dan in Brazilië. Ik geloof dat we daar een half uur zijn geweest. Zodra je de grens oversteekt, word je overspoeld door de opdringerige verkopers. Heel anders dan hier. En aangezien wij er nogal toeristisch uitzagen, werden wij voornamelijk lastiggevallen. Ik voelde mij er niet fijn bij. Op een gegeven moment werden wij zelfs bekogeld met iets dat leek op een kluif voor een hond. Toen waren we er klaar mee. We zijn direct teruggegaan. Jammer voor hun, want ze hadden best geld aan ons kunnen verdienen als zij er niet zo’n bedreigende sfeer van hadden gemaakt. Wellicht heeft iemand fijnere ervaringen met shoppen in Paraquay. Maar ik niet in ieder geval.

VakantieBrazilie_20140809-184027_0626

De grote dam
We hadden nog extra dag bij Foz de Iguazu en dus wilde mijn technische mannetje graag naar een grote waterkrachtcentrale. Deze voorziet de Brazilianen voor het grootste gedeelte van elektriciteit. Maar ook Paraguay kan ervan meegenieten. Dat was ook een leuk bezoekje waard.

VakantieBrazilie_20140810-142021_0629
VakantieBrazilie_20140810-143526_0636
VakantieBrazilie_20140810-144737_0642

Daarna was het weer tijd om verder te gaan. Onze laatste stop was in Sao Paulo. Daar was ook het congres van mijn vriend. Maar we hebben nog wel tijd gehad om wat stukken van de stad te verkennen. Maar dat lees je terug in een volgende blog.

Nieuwsgierig naar mijn vorige reisverslagen over Brazilië. Je kunt ze nog teruglezen door op de onderstaande links te drukken:

Tijdelijke reisblog. Brazilië #1 over Rio de Janeiro.
Tijdelijke reisblog. Brazilië #2 over het tropische eiland Ilha Grande.
Tijdelijke reisblog. Brazilië #3 over het koloniale dorp Paraty.

8 thoughts on “Tijdelijke reisblog. Brazilië #4

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

CommentLuv badge