Papa is net zo belangrijk als mama

Of er een papa en mama in de opvoeding nodig is, zijn de meningen over verdeeld. Vooral omdat er 1 op de 3 huwelijke sneuvelen en er een aantal daarvan eindigen in een vechtscheiding, zullen er een hoop moeders zijn die beweren dat er geen papa nodig is. Misschien dat dat niet de juiste papa is. Dat kan. Er zijn bepaalde vaderfiguren die ik ook niet in het leven van mijn kind zou willen hebben. Maar mijn kind heeft wel de juiste papa en ik wil graag in deze blog vertellen waarom ik zie dat wij beide onmisbaar zijn in zijn leven.

father-656734_1920
Even beginnen met een disclaimer. Ik bedoel hier niemand mee te beledigen en ik respecteer de mening van anderen in deze discussie. Deze blog en mijn mening zijn gebaseerd op mijn persoonlijke situatie. Daarnaast wil ik mijn man even in het zonnetje zetten, omdat hij vandaag jarig is 🙂

Eerder vertelde ik al dat de we de borstvoeding aan het afbouwen zijn. Voor het slapen gaan, krijgt ons mannetje dus de fles. Vorige week dinsdag was hij naar de opvang. Ik had gehoopt dat als ik hem om 16.00 zou halen, dat ik nog thuis de borst kon geven. Maar hij kreeg net de fles om 16.00 en dus was zijn volgende voeding pas voor het slapen gaan. En dus de fles. Mijn vriend zou die fles geven, omdat ik die avond lekker ging sporten.

Normaal gesproken kom ik thuis en ligt hij dan lekker te slapen. Nu was hij wakker. Mijn vriend vertelde dat hij helemaal over de toeren was. Hij had nog een beetje voeding klaargemaakt en dat had hij ook helemaal opgedronken. Maar slapen deed hij niet. Toen ik thuiskwam, ging hij als een gek aan mijn borst drinken. Vreemd. Aangezien hij al zoveel gedronken had. Hij werd er rustig van en ik kon hem daarna zo op bed leggen.

Mijn theorie: de hele dag heeft hij uit een fles gedronken, omdat hij op de opvang was. Geen één keer aan mijn borst. Ik denk dat hij het miste en mij gewoon even nodig had. Mijn vriend moest wel lachen. Ik had namelijk al een beetje moeite met het afbouwen van de borstvoeding. “Jij bent in ieder geval nog onmisbaar”, zei hij, “ik niet”.

En daar was ik het dus niet mee eens. Want met niemand anders heeft hij zoveel lol als met papa. Naar niemand anders lacht hij zo hard als naar papa. En dus is papa onmisbaar en heeft hij nu al zo’n belangrijke rol in zijn korte leventje gekregen. Wilde spelletjes, kietelen met zijn baard. Hij beleeft er ontzettend veel lol aan. En ik ben niet echt in voor die wilde spelletjes. Liever kijk ik ook even de andere kant op.

Kortom, hoe belangrijk de moeder in het leven is voor alle verzorgende taken, denk ik dat de vader juist voor alle wilde spellen een prima rolmodel is. Als onze kleine papa ziet, dan begint hij gelijk te lachen en wild te trappelen. Er moet dan meteen gespeeld worden. Er zullen gezinnen zijn waarbij de rollen misschien anders verdeeld zijn. Maar bij ons gaat het op deze manier en dat werkt. En dus is papa net zo onmisbaar als mama.

Hoe zijn bij jullie thuis de rollen verdeeld?

 Volg mijn blog ook op  Facebook, Twitter, Instagram en Bloglovin’
En natuurlijk op Snapchat: leonie_vanmil

Bron foto: Pixabay

3 thoughts on “Papa is net zo belangrijk als mama

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

CommentLuv badge