Wat zijn fases met mij doen

sleeping-1159279
Steeds ga je weer nieuwe fases in met een baby. Dat hoef ik niemand te vertellen. Daar heb ik regelmatig zelf over geblogd. En andere moeders zie ik daar ook vaak over bloggen. Maar wat de fases met mij doen. Daar wil ik nu over vertellen.

Vanaf het moment dat we begonnen met het afbouwen van de borstvoeding, werd de kleine man ineens 3 keer (!) per nacht wakker. Geen idee waarom. Aan het begin dacht ik nog krampjes. Maar hij leek geen pijn te hebben. Hij begon gewoon met kletsen en dat ging langzaam over in klagen. Hij dronk bij mij dan weer alsof hij de hele dag geen eten gehad had. En dat terwijl hij de flesvoeding van begin af aan goed dronk. Ik begon te denken dat mijn borstvoeding overdags al snel was teruggelopen. Ook doordat ik niet het gevoel had dat ik genoeg kon kolven op het moment dat hij naar de opvang ging. Het zou mij dus niets hebben verbaasd als hij dus niet genoeg voeding overdags kreeg en dus ’s nachts nog heel veel honger had.

Hij ging dus van de één op de andere dag van 1 keer wakker worden naar 3 keer wakker worden. En dat hield hij nachten achter elkaar vol. Hij werd er ook nog eens verkouden bij. Daar reageerde hij eigenlijk heel goed op. Hij leek helemaal niet naar te zijn. Maar doordat hij dan weer begon met hoesten, spuugde hij ’s nachts hele voedingen eruit. Ik stond in de nacht regelmatig hem om te kleden, bedden te verschonen en te douchen. Slapen ging vorige week dus behoorlijk belabberd.

Ik twijfelde heel erg. Want was ik hem dan toch niet te veel voeding aan het geven? Hij spuugde immers alleen ’s nachts zijn voedingen eruit en overdags deed hij dat niet. Gelukkig was dat snel voorbij. Maar hij werd nog wel vaak wakker en dan vooral om weer lekker te kletsen. Normaal viel hij altijd wel weer snel in slaap. Nu leg ik hem na een voeding op bed en ligt hij weer verder te kletsen. Weliswaar tevreden, maar hij fluistert nog niet, zeg maar. Na ongeveer een half uur kletst hij zichzelf in slaap.

Vorige week heeft dus in het teken gestaan van bizar korte nachten. Afgelopen maandag was ik het zat. Ik was moe en hoopte alleen maar heel erg dat hij bijtijds zou gaan slapen, zodat ik ook lekker vroeg naar bed kon.

En het leuke was: dat gebeurde. Meneer viel vroeg in slaap en ik kroop dus ook lekker vroeg onder de dekens. En toen… toen was ik klaarwakker. Totaal over mijn slaap heen. Moe en kapot. De hele dag keek ik uit naar mijn bed. En toen ik er eenmaal in lag, was ik wakker. Hoe dan? Totaal over mijn slaap heen? Zat het tussen mijn oren? Of was ik zelf inmiddels gewend geraakt aan het nieuwe ritme.

Wat het ook is. Ik merk dat ik dit vaker heb na zo’n fase van slechte nachten. Herkennen jullie dit?

Volg mijn blog ook op  Facebook, Twitter, Instagram en Bloglovin’
En natuurlijk op Snapchat: leonie_vanmil

2 thoughts on “Wat zijn fases met mij doen

  1. Sten sliep pas na 9 maanden door! Ik was kapot. Elke nacht eruit… dat breekt je echt. Ik weet niet waas het aan lag hij wilde ook geen flesje…
    Brent is nu ruim 6 maand en slaapt ook nog steeds niet door. Hij word zeker 1 keer per nacht wakker, maar soms ook wel 2 keer. Eerst was hij verkouden toen tandjes en nu heb ik geen idee waarom hij wakker word. Ik hoop dat er ooit een eind aan kom en dat ik eens kan doorslapen…
    Batboy onlangs geplaatst…Paddenstoel CakejesMy Profile

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

CommentLuv badge