Op Lotuswritings.nl kwam ik deze geluksmomenten tag tegen. Ik vond het gelijk een super tag. Vooral nu ik net in het diepe gegooid ben met mijn nieuwe baan (waar ik het overigens erg naar mijn zin heb) en een kindje dat mij nog steeds ’s nachts wakker houdt, is het extra belangrijk om even stil te staan bij de geluksmomenten in het leven. Gewoon omdat ik daar nu minder tijd voor heb. Maar er zit vooruitgang in. Op mijn werk vallen de puzzelstukjes steeds meer op zijn plek. En de kleine is zo goed als beter. Hij hoest ’s nachts alleen nog erg veel. Vorige keer had ik de happy tag al ingevuld. Ook erg leuk. Ze lijken een beetje op elkaar, maar het gaat alleen maar over fijne dingen.

youth-570881

 1. Welke vakantiebestemming zou je iedereen aanraden?
  IJsland en Rio de Janeiro. Dat zijn de meest bijzondere reizen die ik heb gemaakt. De rondreis door Egypte was ook geweldig, maar zou ik nu niet meer aanraden ;). Toen ik vertelde dat ik naar IJsland ging, vroegen veel mensen zich af wat ik daar te zoeken had. Nou, je wordt er anders spontaan verliefd op als je er bent. En Rio is geweldig! De sfeer aan de Copacabana, de prachtige uitzichten vanaf de diverse bergen in de stad en het geweldige klimaat. Ik ben verkocht.
 1. Noem drie bijzondere dingen die nog eens zou willen meemaken?
 • Een aantal reizen die nog op mijn verlanglijst staan. Bovenaan staat San Francisco en dat staat ie nog steeds. Ik ben dus nog niet uitgereist.
 • Ik wacht nog even, maar ik zou het wel heel bijzonder vinden om op den duur ons gezinnetje te mogen uitbreiden. De kleine van mij is pas 5 maanden, dus nu nog even niet. Maar een groot gezin lijkt mij geweldig.
 • En verder hoop ik ooit nog dat boek te mogen schrijven, waar ik toch steeds weer op terug kom. En surprise… weer geen tijd. Hahaha. Ooit ga ik die tijd maken. Echt…
 1. Wat is je favoriete film?
  Ik heb de films van Lord of the Rings al meerdere malen gezien. Die blijven toch wel mijn favoriet. Verder ben ik heel divers in mijn smaak qua films en kijk ik ook graag thrillers, actie en romantische komedies. Horror doe ik liever niet aan. Tenzij ik geen zin heb om te slapen. Daar werken die films uiteraard prima voor.
 1. Welk moment in je leven zou je nog een opnieuw willen beleven?
  Boven op de suikerbroodberg in Rio (Pão de Açúcar) was een moment die ik wel zou willen herbeleven. Je ziet altijd van die fantastische foto’s in gidsen. Bijvoorbeeld in de National Geographic. Prachtige foto’s van de wereld. Ook van Rio en de suikerbroodberg hadden we vooraf foto’s gezien. Zelfs beelden vanuit een helikopter over Rio. We gingen namelijk vlak na het WK. Ik was eerder nog niet verder dan Italië geweest. Ja, een keer naar Egypte. Dat was ook heel bijzonder om over de Nijl te varen. En als je dan in een land bent als Italië, roep je ook meerdere malen hoe mooi het daar is.
  Maar toen we dus die berg op kwamen en we daar het uitzicht over Rio zagen, werd ik stil. Sterker nog, ik werd behoorlijk emotioneel. Want nooit eerder had ik gedacht dat de wereld zo mooi kon zijn. Al die foto’s die je vooraf ziet, zijn geweldig. Maar om daar echt te staan… Dat is met geen pen te omschrijven. Ik werd dus emotioneel en was dankbaar dat ik daar mocht staan en dat ik dat mocht meemaken. Als ik daar nu heen zou gaan, zou het echt heel anders zijn, natuurlijk. Maar zo’n moment nog een keer te mogen meemaken. Ja, dat zou ik wel willen.
Uitzicht vanaf de Suikerbroodberg
Uitzicht vanaf de Suikerbroodberg
 1. Voor welk gerecht kunnen mensen jou wakker maken?
  Liever helemaal niet wakker maken voor eten. Maar ik ben dol op pannenkoeken met stroop en sushi. Verder ben ik een enorme zoetekauw. Dus pure chocola met vulling of M&M’s word ik ook altijd erg blij van.
 1. Waar zou je echt niet zonder kunnen?
  Mijn kindje. Afgezaagd antwoord, maar wel waar.
 1. Wanneer voel jij je op je best?
  Goed geslapen en opstaan met mooi weer. Dan heb ik het gevoel alsof ik de hele wereld aan kan. Dan sta ik vrolijk op en kan ik vaak heel productief zijn. En laat ik mij nou echt super goed voelen na een productieve dag.
 1. Heb jij weleens een angst overwonnen en zo ja hoe?
  Ik zou kunnen zeggen dat ik in de loop der jaren wat minder bang ben geworden voor mensen. Klinkt raar, maar ik ben van nature erg verlegen. Ik heb mijzelf echt de uitdaging gegeven door pedagogiek te gaan studeren. Mensenwerk dus. Ik moet veel bellen met ouders en contact leggen. Het initiatief moet veel vanuit mij komen. Dat heb ik echt moeten leren.
  En in Brazilië. Daar heb ik leren omgaan met hoogtevrees. Ik heb het nog steeds, maar ik heb er mee om leren gaan door echt verschrikkelijke toeren uit te moeten halen. Hahaha. Denk in kleine stapjes. Dat is mij altijd bijgebleven. En dat geldt eigenlijk voor alles. Nieuwsgierig naar dat verhaal? Dan moet je even deze blog lezen.
 1. Welke muziek (of welk nummer) maakt jou vrolijk?
  Kerstmuziek 😉
 1. Wie inspireert jou?
  Mijn vriend. Wijze man is dat. Hij weet de dingen altijd precies op de goede manier te zeggen. Als je even met hem praat, twijfel je gelijk aan jezelf of je het wel bij het rechte eind hebt. Veel van zijn wijze woorden gebruik ik tegenwoordig ook in discussies. Maar ik ben toch minder overtuigend, geloof ik hahaha. Hij inspireert mij omdat hij mij ook zelfverzekerder maakt. Hij heeft mij de kracht gegeven om een opleiding te gaan doen. Hij helpt mij door moeilijke periodes heen. Als ik even veel aan mijn hoofd heb en geen rust krijg, hoef ik alleen maar met hem te praten. Klinkt als mijn therapeut 😉 hahaha.

Volg mijn blog ook op  Facebook, Twitter, Instagram en Bloglovin’
En natuurlijk op Snapchat: leonie_vanmil

5 thoughts on “Geluksmomenten tag

 1. Leuk dat je hem hebt ingevuld!

  Blij te lezen dat steeds meer je plek vindt op het werk en dat het beter met je zoontje gaat.

  Wow, wat een uitzicht. En wat knap om te zien dat je die stappen voor jezelf gemaakt hebt, zowel met de hoogtevrees als je verlegenheid. Leuk, merk dat jouw antwoorden mij ook vrolijk maken 😊 en ook leuk om je beter te leren kennen.
  Merel onlangs geplaatst…Surpriseparty voor haar tiende verjaardag: gelukt?My Profile

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

CommentLuv badge