Waarom ik mijn kindje onherkenbaar laat

Sommige van jullie is het misschien al weleens opgevallen op de sociale media en op mijn blog, maar ik laat mijn kindje nagenoeg altijd onherkenbaar in beeld. Die keuze heb ik bewust gemaakt. In deze blog leg ik uit waarom ik daarvoor kies.

instagram-1519537_1920

Vanaf het moment dat hij is geboren, wil ik het liefst strooien met alle schattige foto’s die ik van mijn mannetje heb. Ik ben een trotse moeder, die de hele dag met haar kleine man zou kunnen pronken. En dat doe ik ook. Maar niet online. Ik heb daar een aantal redenen voor en die zet ik graag even op een rijtje.

  1. De eerste is simpel. Mijn vriend wil het niet. Ik ben er iets makkelijker in dan hem, maar ik heb zijn mening ook te respecteren. Het is tenslotte ook zijn kind, dus hij heeft er ook wat over te zeggen. We hebben hier goede gesprekken over gehad. Ik moet mij dus wel inhouden, maar ik houd de andere punten ook in mijn achterhoofd. De punten waar ik ook achter sta.
  2. Er zijn nou eenmaal foto’s die gewoon never nooit op internet komen te staan. Ik zie regelmatig op Instagram foto’s met plassende jongetjes langs de weg, waarvan je nog net even de blote billetjes ziet. Nee sorry, maar hier kan ik echt niet over uit. En dan heb ik het niet alleen over de vieze mannetjes achter hun laptop die er hun wilde fantasieën op los kunnen laten. Nee. Ik heb het ook over het feit dat je zoon of dochter misschien niet zo nodig hun blote billen met de hele wereld zouden willen delen. Ik had dat zeg maar ook niet gewild. Dus dat.
  3. Mijn kind moet zelf kunnen kiezen. Als het eenmaal op het internet staat, kom je er niet meer van af. Als ik mijzelf google, kom ik nog steeds foto’s tegen die ik allang van mijn Facebookpagina had verwijderd. Waarom denk je dat cyberpesten zo’n hot issue is? Het blijft je achtervolgen. Ik laat liever de keuze bij mijn kind. En aangezien hij die keuze nog niet kan maken, maak ik dus ook niet de keuze voor hem door het wel op internet te zetten.

Dat zijn de belangrijkste redenen. Even een disclaimer: dit is mijn mening en dus moeten anderen mensen zelf weten wat zij doen. Hoewel ik andere ouders wel graag wil waarschuwen voor puntje 2. Alsjeblieft, wees voorzichtig met wat je laat zien op internet. En dat geldt trouwens ook voor het sturen van dat soort foto’s via WhatsApp.

Volg mijn blog ook op  Facebook, Twitter, Instagram en Bloglovin’
En natuurlijk op Snapchat: leonie_vanmil

12 thoughts on “Waarom ik mijn kindje onherkenbaar laat

  1. Ja hier ook zo, zelfde redenen. Op mijn privé account deel ik weleens wat foto’s, maar verder niet. Ik denk dat het prima kan zo. Af en toe toon ik wel hun achterkant, maar overweeg wel heel serieus wat ik deel en wat niet. Overigens geldt hier punt 1 ook hoor, hij had een sterkere mening dan ik. En soms baal ik best van mijn principes haha, vooral als ik een heel mooie foto heb gemaakt.
    Merel onlangs geplaatst…5 lekkere, simpele én budgetvriendelijke receptenMy Profile

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

CommentLuv badge