Is het al bijna kerst? – tag

Deze tag kwam ik tegen op themommydiaries.nl. En omdat het die tijd van het jaar wordt en ik ontzettend van de kerst hou, wilde ik deze graag invullen. Dus bij deze de vragen en mijn antwoorden.

christmas-ornament-1042545_1920

 1. Is het al bijna kerst? Hoeveel dagen nog tot het kerst is?
  Ow, ow, ow wat gaat het snel. 67 dagen!!
 1. Op een schaal van 1 t/m 10, hoe erg kijk jij uit naar kerst?
  Vorig jaar was een beetje een vreemde kerst. We zaten midden in een verhuizing en dat terwijl ik ook nog eens het derde trimester van mijn zwangerschap in ging. Ook hadden we de dagen vrijgehouden voor mensen, maar liep het allemaal zo anders dat we uiteindelijk alleen zaten met de kerst. Ernstig teleurgesteld en overlopend van de hormonen, had ik geen zin meer in de kerst. Terwijl ik normaal gesproken, en met name de dagen voor kerst, geweldig vind. We hebben toen een hotelletje geboekt en zijn gewoon lekker weggegaan. Wat een goed idee was dat! Ik heb toen echt genoten. Nu zitten we genesteld in ons nieuwe huisje, hebben we onze kleine en hebben we familie uitgenodigd. Ik kijk dus wel heel erg ernaar uit om ons eerste kerst in dit huis te vieren. Maar ik moet eerlijk bekennen dat ik er nog niet heel erg mee bezig ben geweest. Ik word behoorlijk afgeleid door andere factoren. Leuke en minder leuke factoren. Ik durf er om die reden dus even geen cijfer aan te geven.
 1. Wanneer zet jij de kerstboom op?
  Ik weet niet hoe het dit jaar gaat zijn. Ik vierde nooit Sinterklaas, dus bij mij stond de kerstboom altijd heel vroeg. Maar nu hebben we een kleine en vieren we Sinterklaas, dus waarschijnlijk (of ik kan mij zo voorstellen) vind ik het dit jaar leuker om de kerstboom na Sinterklaas pas op te zetten.
 1. Hoe ziet jouw ideale boom eruit?
  Als een boom die zo uit een over de top Amerikaanse kerstfilm komt zetten. 😉
 1. Wat is je favoriete kerstliedje?
  Al die gouwe ouwe, zoals van Wham, Band aid en Slade zijn altijd geweldig. Maar mijn favo’s zijn Merry Christmas everyone van Shakin’s Stevens en Step into Christmas van Elton John. Lekker vrolijke nummers. En… natuurlijk… All I want for Christmas van Mariah Carey.
 1. Wat vind jij echt niet kunnen met kerst?
  Mensen die roepen dat we aardig voor elkaar moeten zijn om dat het kerst is. De rest van het jaar hoeft dat niet dan?
 1. Naar welk kerstgerecht kijk jij het meest uit?
  Ik hou van lekker simpel. Ik vind gewoon lekkere hapjes/tapas altijd erg lekker en ook gezellig. Het hoeft van mij niet per se een 5 gangendiner te zijn. Ook erg lekker en gezellig. En ik kan daar ook erg van genieten. Maar als ik mag kiezen…
 1. Wat voor outfit draag jij meestal met kerst?
  Gewoon mijn alledaagse outfit. In het verleden kocht ik nog weleens wat. Maar ik merkte al gauw dat ik die kleding echt alleen maar met kerst aan had. Ik vind dat echt zonde van het geld. En daarnaast voel ik mij het fijnst in mijn kleding die ik anders ook graag draag. En dus doe ik er eigenlijk niet al te veel moeite voor.
 1. Hoe ziet de kerst er bij jou over 25 jaar uit?
  Met de kinderen en hun aanhang. Gezellig met zijn allen. Misschien zelfs al een kleinkind. Wat zou dat allemaal leuk zijn. Ik hoop echt one big happy family te worden.
 1. En tot slot: wat geeft jou nou echt hét kerstgevoel? Heb je een traditie?
  Texel. Vanaf toen ik 11 was, gingen we ieder jaar een week op vakantie naar Texel. Dat veranderde op een gegeven moment. Mijn ouders gaan nog steeds ieder jaar. En het liefst ga ik er ieder jaar nog steeds langs in de dagen voor of na kerst. Helaas zit het er niet altijd in.

Dit waren mijn antwoorden. Neem hem gezellig over. Laat even in een reactie achter dat je hem hebt ingevuld. Ik ben altijd erg nieuwsgierig naar de antwoorden. En vergeet themommydiaries.nl niet te vermelden.

Volg mijn blog ook op  Facebook, Twitter, Instagram en Bloglovin’
En natuurlijk op Snapchat: leonie_vanmil

Bron foto: Pixabay

3 thoughts on “Is het al bijna kerst? – tag

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

CommentLuv badge