Mijn grijze haren dilemma

Vier jaar geleden ontdekte ik mijn eerste grijze haren. Ik was toen 27, ik studeerde nog en kon mij dus echt niet inbeeldden dat ik al zo oud was dat het tijd was voor grijze haren. Ik heb in shock voor de spiegel gestaan en tig keer nagekeken of het echt zo was. Maar helaas, het was echt zo. Ik werd grijs. Het begon bij mijn “bakkebaarden”. Zoals bij de meesten het begint. En nu? Wat nu?

Haren eruit trekken
Ik begon met grijze haren eruit trekken. Het waren er maar twee, die kon ik wel missen. Toch gaan er verhalen rond dat als je grijze haren eruit zou trekken, de grijze haren zouden verdubbelen. Maar dat geloof ik niet zo. Als je weet hoe het verloop werkt naar grijze haren toe, dan weet je ook dat het biologisch gezien onmogelijk is. Althans, dat leek mij logisch. En dus bleef ik ze eruit trekken.

Verven
En nu zijn we 4 jaar verder. Bij mijn bakkenbaarden worden de grijze haren steeds erger, dus inmiddels trek ik ze er niet meer uit. Omdat ik donker haar heb, zie je ze wel heel erg. Ik zou dus eigenlijk mijn haar willen verven. Ik ben 4 jaar kapster geweest. Toen verfde ik mijn haar zo’n beetje iedere maand. Ik kan je vertellen dat mijn haar daar niet mooier op werd. Toen ik het kappersvak uitging, werd het verven niet meer voor mij betaald en stopte ik er ook mee. Daarna heb ik nooit meer mijn haren geverfd. Mijn haar knapte er echt van op. Dus nu zit ik er aan te denken om niet mijn hele haar te verven, maar alleen de grijze plukken. Door het met een kam er doorheen te kammen, valt het er subtiel doorheen en valt het ook niet zo op dat alleen die stukken geverfd zijn.

Haarverfstift
Op Your look for less  kwam ik deze haarverfstift tegen. Ik had er nog nooit van gehoord. Deze schijnt geschikt te zijn om je grijze haren te bedekken en was je er met shampoo gewoon weer uit. Daar ben ik ook wel heel nieuwsgierig naar. Stuk minder duur dan verven en waarschijnlijk ook minder schadelijk. Nadeel: je moet het iedere dag bijwerken.

Ik ga het nog allemaal even in overweging nemen. In ieder geval is mijn haar grijs laten worden geen optie. Daar voel ik mij veel te jong voor. 😉

Wanneer ontdekte jullie je eerste grijze haren?

Volg mijn blog ook op  Facebook, Twitter, Instagram en Bloglovin’
En natuurlijk op Snapchat: leonie_vanmil