Feiten over de blog & blogger – tag

Door Merel van lotuswritings.nl werd ik getagd om deze tag in te vullen. Een super leuke tag die bedacht is door Romy van Dochterlief.nl. Dus hierbij de vragen en mijn antwoorden over mijn blog en ik als blogger. Wil je hem ook invullen? Dat kan. Vergeet alleen niet Dochterlief.nl even te vermelden.

desk-918425_1920

 1. Hoe ben jij bevangen door het blogvirus?
  Ik las veel over bloggen in tijdschriften. En omdat ik mijn hele leven al van schrijven houd, cursussen gedaan heb en het echt mijn passie is, leek mij dat een leuke stap om te maken. Tijdens mijn afstudeerstage van de opleiding pedagogiek zocht ik meer uitdaging. Die uitdaging konden ze mij niet bieden. Gek genoeg. En dus wilde ik een informatieplatform starten voor ouders en professionals. Ik had echt geen idee hoe ik bloggen moest aanpakken. En het liep dan ook voor geen meter. Hahaha. Toen ik een miskraam kreeg, werd het persoonlijker. Ik ging mijn eigen domein starten en ik kreeg bezoekers! Ik wilde mijn ei kwijt over mijn miskraam. Ik wist al 5 weken van tevoren dat ik een miskraam zou krijgen, maar voor mijn gevoel kreeg ik totaal niet de juiste begeleiding van de verloskundigen en gynaecoloog. Bij elke vraag die ik stelde, kreeg ik als antwoord dat het bij iedere miskraam weer anders is. Ik kreeg een folder mee. En daar moest ik het mee doen. Ik heb veel gehad aan een ervaringsdeskundige. Zij heeft mijn vragen wel kunnen beantwoorden en tips kunnen geven. En daarom wilde ik mijn verhaal kwijt: om het een plekje te geven, maar ook om zelf die ervaringsdeskundige voor andere vrouwen te zijn. Er heerst toch nog veel te veel een taboe op het onderwerp. Want laten we eerlijk wezen… de meeste maken hun zwangerschap nog steeds pas rond 12 weken bekend. Anyway. Door alle lieve reacties, merkte ik dat dit de weg is die ik in wilde slaan voor mijn blog. En zo begon het allemaal te rollen.
 1. Wat is je favoriete blogplek?
  Het liefst op de bank. Maar dan krijg ik al gauw overal pijn hahaha. Aan tafel is de tweede plek waar ik graag zit. Rechtop is toch beter voor mijn concentratie.
 1. Heb je een vaste blogroutine?
  Niet echt. Ik sla mijn laptop open op het moment dat het even kan. Meestal begin ik altijd met het lezen van andere blogs. Dat vind ik altijd erg interessant. Meestal geeft mij dat ook de motivatie om zelf een stuk te gaan typen. Ik word altijd erg enthousiast van anderen.
 1. Spiegelreflexcamera of telefoon als camera gebruiken?
  Oh wat zou ik graag een spiegelreflex willen gebruiken en willen leren hoe fotoshop werkt. Misschien ga ik mij daar ooit wat meer in verdiepen als het met tijd een keer mee gaat zitten. Maar voor nu gebruik ik voornamelijk de websites voor gratis foto’s en mijn telefoontje. Gelukkig heb ik een telefoon met een goede camera en gebruik ik meerdere apps om deze foto’s te kunnen bewerken.
 1. Social media-fanaat of liever offline?
  Ik ben echt wel social media verslaafd. Maar de laatste weken ben ik niet heel veel online geweest. En ik moet zeggen dat het mij wel heel veel rust gaf. Ik had zelf weinig geblogd en ik volgde weinig andere blogs. Normaal gesproken wil ik echt niks missen en heb ik soms het idee nog steeds van alles te missen. Maar even een weekje wat meer offline (niet helemaal natuurlijk) en ik heb gewoon geen angst gevoeld om van alles te missen. Dat was heerlijk.
 1. Van welk artikel heb je spijt dat je het geschreven en geplaatst hebt?
  Ik heb eigenlijk niet heel veel spijt gehad van artikelen. Hoewel ik mijn eerste artikelen wel echt heel vervelend vind om terug te lezen. Ze zijn slecht. Heel slecht. Oké, misschien niet heel slecht. Maar de schrijfstijl is niet een stijl waar ik naar terug wil.
 1. Op welk artikel ben je juist heel trots?
  Ik ben op meerdere artikelen trots. Ik ben trots dat ik Sick of smoking heb gedeeld. Ik was best bang voor reacties, omdat roken toch een discussie blijft tussen wel en niet rokers. En het ergste wat er is gebeurd, is iemand die lachende smileys op Facebook onder het artikel plaatste. Eerst was ik daar wel even een beetje van verontwaardigd, maar toen ik de foto’s van deze gasten nog eens goed bekeek en eigenlijk alleen maar vrienden met bier foto’s tegenkwam, deed het mij niet heel veel meer. Meningen van mensen met zo’n simpel leven kunnen mij vrij weinig schelen. 😉 (Althans, lijkt simpel, om  het een beetje te nuanceren)
  En verder ben ik trots op het artikel over waarom ik mijn kindje onherkenbaar laat. In blogland zijn er uiteenlopende meningen over en er kwamen dan ook veel reacties op dat artikel. Iedereen heeft er zijn eigen keuze in gemaakt. En of andere bloggers het nou met mij eens zijn of niet, de reacties waren leuk en allemaal vriendelijk.
 1. Een kijkje in de cijfers. Wat was het hoogste aantal bezoekers op je blog op 1 dag?
  Ik heb echt geen idee, want ik bekijk mijn cijfers nooit per dag. Maar ik geloof wel dat mijn hoogst aantal bezoekers gehaald heb met mijn shoplog van de Ikea. Ook daar kreeg ik enorm veel reacties op.
 1. Wat is jouw slechtste eigenschap als blogger?
  Verlegen. Ik ben niet iemand die anderen zomaar benadert, zoals andere bloggers of bedrijven voor samenwerkingen. Om één of andere reden denk ik altijd dat anderen niet op mij zitten te wachten. En dus wacht ik rustig af tot andere mensen het initiatief nemen. En dan kan het soms wat langer duren voordat er echt een keer iets van de grond komt.
 1. Wat is jouw beste eigenschap als blogger?
  Ik vind dat wel een moeilijke hoor… Oké, ik heb serieus een half uur naar mijn beeldscherm zitten staren en er komt gewoon niks uit. Wie het weet, mag het zeggen. Ik heb alleen nog maar een slechte eigenschap erbij kunnen verzinnen: te bescheiden (blijkbaar).
 1. Alle artikelen zelf schrijven of gastblogger inschakelen?
  Tot nu toe heb ik al mijn artikelen zelf geschreven. Maar ik wil wel heel graag een gastblogger inschakelen. Ik heb er ook al ideeën over. Ik moet het alleen nog even verder rondkrijgen met deze persoon. Hoewel ik niet weet of dit serieus gaat worden hoor. We gaan het zien. De tijd zal het leren.
 1. Heb jij typische blogger-kenmerken?
  Ik zie echt overal inspiratie in. Alles wat ik doe, gaat door de blogger-scan. Kan ik hier een blog van maken? Echt werkelijk alles!
 1. Hoeveel foto’s moet jij maken voordat je de perfecte selfie hebt?
  Zoals moppersmurf zou zeggen: ik haat selfies? Ik vind mijzelf sowieso niet echt fotogeniek. En met selfies krijg je nou eenmaal niet snel de meest charmante foto’s van jezelf. Dus na 2 mislukte selfies ben ik er al weer klaar mee en ga ik weer verder met mijn leven.
 1. Wat is jouw ultieme wens voor de blog?
  Meer tijd aan besteden. In de tijd dat ik met verlof was en er dagelijks mee bezig kon zijn, had ik het dubbele aantal aan bezoekers. Sinds ik begonnen ben met werken is dit bijna gehalveerd. Gelukkig niet zo erg dat ik weer terug bij af ben. Ik merk dat ik in de blogwereld wel naamsbekendheid heb gemaakt. Dus dat vind ik leuk. Ik heb ook zeker een heleboel waardering gekregen van medebloggers. Dat vind ik echt fantastisch. Ik hoop dat ik mijn balans kan vinden in gezin, werk en blog.

Volg mijn blog ook op  Facebook, Twitter, Instagram en Bloglovin’
En natuurlijk op Snapchat: leonie_vanmil

Bron foto: Pixabay

2 thoughts on “Feiten over de blog & blogger – tag

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

CommentLuv badge