Hier lig ik ‘s nachts wakker van

Terwijl ik deze blog begin te typen is het 4:47. Ik ben wakker vanaf 1:30. De kleine werd wakker en anderhalf uur later sliep hij weer. Mooi moment zou je zeggen om zelf ook weer te gaan slapen. Maar hoe ik mijn best ook doe (liggen en ogen dicht), lukt het mij niet meer om in slaap te komen. En dit is niet de enige nacht deze week. De twee nachten ervoor ging het goed. De kleine sliep redelijk door. Maar daar weer voor was ik ook wakker van 00:00 tot 5:00. Tijd om eens alles op een rijtje te zetten, wat mij nou precies wakker houdt.

  1. In eerste instantie dus de kleine. Zodra ik langer dan twee minuten met hem bezig ben, ben ik klaarwakker en kom ik nog moeilijk in slaap. Soms wordt hij wakker, geef ik hem zijn speentje (ja, die wil hij tegenwoordig) en slaapt hij, en ik dus ook, weer verder. Maar er zitten van die nachten bij…
  2. Hoewel ik niet een voorstander ben van bloggen over mijn werk, is het wel een ding dat mij wakker houdt. Soms ervaar ik gewoon veel stress. Ik probeer mijn werk nu beter te structureren en ik zorg ervoor dat ik de dag van tevoren een to-do lijst maak, zodat ik niet ’s nachts dingen ga bedenken. En dan nog houdt het mij zo af en toe wakker, omdat ik sommige elementen van die lijst, steeds weer een dag opschuif. En op een gegeven moment komt het einde van de week in zicht en zijn er taken nog steeds niet gedaan. Herkenbaar probleem voor velen, waarschijnlijk.
  3. O, ja. Heb ik al verteld dat die kleine van mij af en toe ook flink kan snurken.
  4. ’s Nachts is ook een moment dat er ineens inspiratie voor mijn blog opborrelt. Positief puntje dan weer. Ik schrijf ze wel meteen op, want mocht het zijn dat ik toch uiteindelijk in slaap val, wil ik ze niet vergeten zijn. Mijn wakker-zijn moet wel nut hebben gehad.
  5. Maar daar komt gelijk ook een nadeel om de hoek kijken. Om het licht uit te laten voor mijn vriend, schrijf ik die inspiratie op in de notities van mijn telefoon. En als ik dan toch met mijn telefoon bezig ben, kan ik net zo goed even Instagram en alle andere social media-kanalen checken. Want na uren wakker liggen, verveel ik mij inmiddels dood. En dat licht van die telefoon zorgt er niet voor dat de melatonine goed wordt aangemaakt. En geen melatonine, betekent ook geen slaap.
  6. En soms lig ik gewoon om helemaal niks wakker.

Kunnen jullie nog makkelijk in slaap komen als de kleine ’s nachts wakker wordt?

Ps: Ik was zo moe dat ik dacht dat dit artikel al was ingepland voor afgelopen vrijdag. Dat bleek dus niet zo te zijn. Hahaha. Vandaar dat vrijdag er even geen artikel van mij online verscheen.

Volg mijn blog ook op  Facebook, Twitter, Instagram en Bloglovin’

En natuurlijk op Snapchat: leonie_vanmil

Bron foto: Pixabay