Hier lig ik ‘s nachts wakker van

Terwijl ik deze blog begin te typen is het 4:47. Ik ben wakker vanaf 1:30. De kleine werd wakker en anderhalf uur later sliep hij weer. Mooi moment zou je zeggen om zelf ook weer te gaan slapen. Maar hoe ik mijn best ook doe (liggen en ogen dicht), lukt het mij niet meer om in slaap te komen. En dit is niet de enige nacht deze week. De twee nachten ervoor ging het goed. De kleine sliep redelijk door. Maar daar weer voor was ik ook wakker van 00:00 tot 5:00. Tijd om eens alles op een rijtje te zetten, wat mij nou precies wakker houdt.

sleeping-1159279

 1. In eerste instantie dus de kleine. Zodra ik langer dan twee minuten met hem bezig ben, ben ik klaarwakker en kom ik nog moeilijk in slaap. Soms wordt hij wakker, geef ik hem zijn speentje (ja, die wil hij tegenwoordig) en slaapt hij, en ik dus ook, weer verder. Maar er zitten van die nachten bij…
 2. Hoewel ik niet een voorstander ben van bloggen over mijn werk, is het wel een ding dat mij wakker houdt. Soms ervaar ik gewoon veel stress. Ik probeer mijn werk nu beter te structureren en ik zorg ervoor dat ik de dag van tevoren een to-do lijst maak, zodat ik niet ’s nachts dingen ga bedenken. En dan nog houdt het mij zo af en toe wakker, omdat ik sommige elementen van die lijst, steeds weer een dag opschuif. En op een gegeven moment komt het einde van de week in zicht en zijn er taken nog steeds niet gedaan. Herkenbaar probleem voor velen, waarschijnlijk.
 3. O, ja. Heb ik al verteld dat die kleine van mij af en toe ook flink kan snurken.
 4. ’s Nachts is ook een moment dat er ineens inspiratie voor mijn blog opborrelt. Positief puntje dan weer. Ik schrijf ze wel meteen op, want mocht het zijn dat ik toch uiteindelijk in slaap val, wil ik ze niet vergeten zijn. Mijn wakker-zijn moet wel nut hebben gehad.
 5. Maar daar komt gelijk ook een nadeel om de hoek kijken. Om het licht uit te laten voor mijn vriend, schrijf ik die inspiratie op in de notities van mijn telefoon. En als ik dan toch met mijn telefoon bezig ben, kan ik net zo goed even Instagram en alle andere social media-kanalen checken. Want na uren wakker liggen, verveel ik mij inmiddels dood. En dat licht van die telefoon zorgt er niet voor dat de melatonine goed wordt aangemaakt. En geen melatonine, betekent ook geen slaap.
 6. En soms lig ik gewoon om helemaal niks wakker.

Kunnen jullie nog makkelijk in slaap komen als de kleine ’s nachts wakker wordt?

Ps: Ik was zo moe dat ik dacht dat dit artikel al was ingepland voor afgelopen vrijdag. Dat bleek dus niet zo te zijn. Hahaha. Vandaar dat vrijdag er even geen artikel van mij online verscheen.

Volg mijn blog ook op  Facebook, Twitter, Instagram en Bloglovin’

En natuurlijk op Snapchat: leonie_vanmil

Bron foto: Pixabay

5 thoughts on “Hier lig ik ‘s nachts wakker van

 1. Ik val ook heel moeilijk in slaap,het lijkt alsof ik dat zelf heb ontwikkeld.
  Novan word regelmatig nog wakker maar slaapt op zich ook wel heel snel weer.
  Ik geniet echt van de rust als iedereen slaapt,dus vaak lees ik dan nog of kijk ik series en films.
  Voor ik het weet is het dan ineens half 2 en duurt het nog uur voordat ik echt slaap.
  Mijn vader zei laatst dat je eigenlijk een uur voordat je naar bed gaat geen tv moet kijken of andere schermen aan moet hebben. Dat zou je hersenactiviteit weer omhoog halen ofzo.
  Ik heb het zelf nog niet uitgetest hihi.

 2. Hier ligt het eraan. De ene keer val ik direct als een blok in slaap (voordeel van de borstvoeding vermoed ik), een andere keer blijf ik maar draaien. Maar dat is dan meestal door geluiden die ik hoor. Een keer stond een groepje jongens dichtbij ons huis te praten/schreeuwen (zaterdagnacht). Waarschijnlijk dronken. Geen probleem, ben ook jong geweest, maar kon niet meer in slaap komen. Ik ga dan meestal patiencen om de tijd te doden, daar word ik vanzelf wel weer moe van. Alleen wat je zegt, soms duurt dat dus wel stukken langer vanwege het felle licht.

  Hoe dan ook, vervelend!
  Merel onlangs geplaatst…5 budgetbesparende cadeautips voor de feestdagenMy Profile

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

CommentLuv badge