Hoe kom ik aan mijn inspiratie?

Iedereen heeft weleens die momenten. Geen inspiratie. Compleet inspiratieloos. Ik verplicht mijzelf altijd tot drie artikelen publiceren in een week. Maar de laatste tijd kwam ik daar niet aan. Drukte op mijn werk, drukte thuis. Het resulteerde in niet heel veel artikelen. En op het moment dat ik even tijd vond en vol goede moed met mijn laptop op schoot zat, gebeurde er niks. Nou ja, er gebeurde wel iets. Ik had een artikeltje geschreven. Maar de laatste zin van dat artikeltje was letterlijk: ik weet eigenlijk niet waar ik met dit artikel heen wil. Toen ik dat opschreef wist ik het wel: in de prullenbak. Flutartikel. En dus beperkte ik mij tot twee artikelen. Geen ramp. Althans, dat probeer ik mijzelf steeds wijs te maken. Het liefst kom ik om in de inspiratie en kijk ik met een tevreden gevoel terug op een mooie blogweek. Maar de laatste tijd lukt dat even niet. Dus ga ik voor mijzelf en voor jullie maar weer even op een rijtje zetten waar ik altijd mijn inspiratie vandaan haal. Wie weet werkt het. En komen er alleen maar weer mooie weken aan.

office-620817_1920

Gezellige gesprekken
Gesprekken die ik voer met vriendinnen, met mijn vriend, mijn ouders etc. Die kunnen leiden tot een hoop inspiratie. Soms ben ik mij daar bewust van en schrijf ik alles op wat ik mij op dat moment bedenk. Meestal heb ik een klein notitieboekje in mijn tas zitten. Of ik gebruik de notities in mijn telefoon.

Artikelen
Ik blader veel door tijdschriften, kranten en dergelijke. Ik schrijf alles op of maak een foto van de pagina met het onderwerp, zodat ik het later nog een keer kan teruglezen.

Om mij heen kijken
Alles wat ik zie of hoor van anderen, kunnen dienen als inspiratie. In de bus gesprekken volgen, doe ik dan ook graag. Ook de tv is een goede inspiratiebron als die wat meer aan zou staan 😉

Mijn ervaringen
En de dingen die ik meemaak en doe kunnen natuurlijk niet ontbreken. Moet ik er wel even bij zeggen dat ik lang niet alles deel. Ik deel bijvoorbeeld niks over mijn werk. Dat hou ik compleet gescheiden van mijn blog.

Tags
Als het echt compleet ontbreekt aan inspiratie, dan hebben we nog altijd alle tags die in Blogland voorbijkomen. En als je even terug scrolt, kun je heel goed zien dat het bij mij echt aan inspiratie ontbrak. Ik heb ik heel mijn blogcarrière nog nooit zo veel tags ingevuld.

Ik ben heel benieuwd hoe jullie aan je inspiratie komen.

Volg mijn blog ook op  Facebook, Twitter, Instagram en Bloglovin’
En natuurlijk op Snapchat: leonie_vanmil

Bron foto: Pixabay

3 thoughts on “Hoe kom ik aan mijn inspiratie?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

CommentLuv badge