This or That Sinterklaas Style – Tag

Yay! Het is weer tijd voor een tag! Inspiratieloos? (Zoals ik vorige keer opbiechtte als ik tags invul). Nee, dat niet. Maar deze tag kwam ik tegen bij Mirjam en ik moest deze invullen. Want het is nou eenmaal Sinterklaastijd en sinds de kleine er is, ben ik helemaal in to Sinterklaas. Deze tag is verzonnen door Joyce en Carmelina. Dus als je hem ook wil invullen, vergeet vooral hun niet te vermelden. Hier komen de vragen…

saint-nicholas-1067013

Sinterklaas of Piet?
Op één of andere manier draait Sinterklaas altijd meer om de Pieten dan om die oude man zelf. En dat vond ik al voor die hele discussie. Want tijdens de intocht zag je altijd de Pieten ongelofelijk domme dingen doen. En in tv-programma’s zoals de Club van Sinterklaas spelen de Pieten ook een hoofdrol.

Pepernoten of Chocoladeletter?
Ik weiger hier tussen te kiezen. Sinterklaas zonder deze lekkernijen kan gewoon echt niet. En ik wil daar ook graag schuimpjes, gevulde speculaas en speculaasbrokken aan toevoegen.

Gourmetten of heel veel zoetigheid?
Gourmetten associeer ik echt totaal niet met Sinterklaas. Dus ik ga voor heel veel zoetigheid.

Schoen zetten of pakjesavond?
Schoen zetten maakt het altijd al zo spannend en de periode zo leuk. De pakjesavond is gewoon heel gezellig.

Sinterklaas op bezoek of vieren zonder Sint?
Als kind hadden wij nooit Sinterklaas op bezoek. Ik vond dat ook geen probleem. Vooraf waren er zat momenten. Ik vond het Sinterklaasfeest op mijn vaders werk altijd zo ontzettend leuk. Dat was voor mij als kind al genoeg.

Intocht op tv of intocht in het echt?
Ik zat altijd klaar voor de tv en daarna gingen we ook nog even in het echt kijken. Maar ik hechte daar veel minder waarde aan. De Sint op tv was de echte voor mij. Op één of andere manier kon ik dat vroeger al heel goed onderscheiden.

Sint geheim of open kaart?
Zodra iemand zich voor de neus van kinderen zich omkleedt tot Sinterklaas, bestaat die persoon niet meer en staat daar Sinterklaas. Dus of je het nou geheim houdt of niet, voor die kinderen maakt het geen ruk uit. Met die hele discussie omtrent Zwarte Piet is er in mijn optiek wel wat veranderd. Ik ben meer gaan twijfelen of ik het wel geheim wil houden voor die kleine voor mij. Gelukkig is hij nog te jong en snapt hij nog niks van. Ik ga er maar eens goed over nadenken wat ik hiermee ga doen. Volgens jaar een blogje erover? 😉

Surprises en gedichten of Sint dobbelspel?
Ik ben wel van de lootjes trekken, maar ik ben niet van de surprises en de gedichten. Dus gewoon leuk cadeautjes kopen en uitpakken, vind ik prima. Maar als iemand een leuke surprise heeft en een bijbehorend gedicht, vind ik het altijd wel lachen. Maar ik ben zelf gewoon niet zo creatief.

Sinterklaasjournaal of Club van Sinterklaas?
Beide van na mijn tijd. Dus het is afwachten wat de kleine van mij gaat vinden en of er dan niet inmiddels al weer andere programma’s zijn.

Volg mijn blog ook op  Facebook, Twitter, Instagram en Bloglovin’
En natuurlijk op Snapchat: leonie_vanmil

Bron foto: Pixabay

6 thoughts on “This or That Sinterklaas Style – Tag

  1. Leuke tag!
    Grappig is dat he dat kinderen er zo in geloven 🙂
    Eigenlijk houden wij als volwassenen ze enorm voor de gek
    Maar ach wat maakt het uit! Heerlijk toch die super enthousiaste kindjes

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

CommentLuv badge