Baby’s eerste kerst

Onze kleine is volgende week 9 maanden oud. Vorig jaar liep ik er nog hoogzwanger bij. Dit jaar was het zijn eerste kerst. Ik deze blog vertel ik hoe het was.

fullsizerender-1

Kerstavond
Ik moet zeggen dat kerstavond niet heel bijzonder was. Niet met een baby in ieder geval. De kleine van ons heeft als ritme om ’s avonds om 18:00 al in te storten. Dus we hebben hem op bed gelegd en daarna zijn mijn vriend en ik lekker gaan kaasfonduen. Na de kaasfondue zijn we beide ingestort en hebben we lekker op de bank naar de Gremlins zitten kijken.

Eerste kerstdag
Eerste kerstdag wilden we er wel gezellig uit. Dus zijn we naar Scheveningen gegaan. We zaten te twijfelen wat verstandig zou zijn met zijn ritme. We besloten om zijn ochtend slaapje thuis te doen en daarna direct te gaan. Na een half uur was hij al wakker. En dus zijn we daarna richting Scheveningen vertrokken. Wij zijn toen ergens wat gaan drinken, zodat hij daar lekker een boterhammetje kon eten. Daarna lekker gaan wandelen. Hij zat heerlijk te kijken naar alle vlaggen die aan het wapperen waren en alle kerstlampjes die aan het schitteren waren. We hadden gedacht dat hij wel ergens in slaap zou vallen. Maar helaas. Dat gebeurde niet en dus besloten we om naar huis te gaan, zodat hij thuis de fles kon krijgen en lekker kon gaan slapen. In de auto besloot hij dat hij het zat was en zette het op een brullen. Hoewel het maar 20 minuten duurt vanaf Scheveningen naar huis, voelde dit als uren. Dit ben ik dus helemaal niet van hem gewend. Normaal gesproken is hij zo tevreden in de auto. En als hij moe is valt hij gewoon in slaap.

Maar nu dus niet. Eenmaal thuis hebben we hem de fles gegeven en in bed gelegd. Om vervolgens ontevreden na een half uur weer wakker te worden. De rest van de middag was een uitdaging om hem bezig te houden. Hij werd gelukkig wel weer vrolijk. Maar slapen heeft hij dus niet meer gedaan. Om 18:00 ging hij weer naar bed. En toen hebben wij weer wat gegeten, daarna op de bank geploft met een kerstfilm en om 21:00 naar bed gegaan.

Tweede kerstdag
tweede kerstdag waren we ook thuis. Maar we hadden de hele familie uitgenodigd. Er kwamen dus zo’n 20 man (inclusief alle kinderen) over de vloer. Ik hoopte echt dat hij goed ging slapen overdags, zodat hij het ’s avonds wat langer vol kon houden. In de ochtend deed hij dat ook wel. ’s Middags helaas niet.

Maar voor hem geeft dat niks, want alle mensen om hem heen vindt hij fantastisch. Hij is dan afgeleid en je hoort hem dan niet meer. Ook kan ik hem dan bij iedereen neerzetten. Wel even wennen aan alle vreemde gezichten, maar hij vindt het een partij gezellig. Zoals gewoonlijk is hij om 18:00 helemaal gaar en is het tijd om naar bed te gaan. Ik was even bang dat het een toestand zou worden door alle prikkels en rumoer beneden. Maar helemaal niet. Hij ging heerlijk slapen en bleef heerlijk slapen.

De volgende ochtend was ik blij dat ik de rest van de kerst rustig aan heb gedaan. Want wat was ik moe! Het was supergezellig. Iedereen had wat lekkers gemaakt en ik ben blij dat die kleine ook tevreden is geweest. Op dat ene autoritje na dan.

Hoe was jullie kerst?

Volg mijn blog ook op  Facebook, Twitter, Instagram en Bloglovin’
En natuurlijk op Snapchat: leonie_vanmil

Bron foto: Pixabay

One thought on “Baby’s eerste kerst

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

CommentLuv badge