Mijn best gelezen artikelen van 2016

2016 was een goed blogjaar. Doordat ik een groot gedeelte met zwangerschapsverlof was, een kindje kreeg en daardoor veel tijd en inspiratie had, heb ik veel kunnen bloggen. Ik heb wel mijn ups en mijn downs gehad. Vooral rond de periode dat ik weer begon met werken, vond ik het lastig om in een goed ritme te komen. Maar desalniettemin heb ik veel artikelen kunnen plaatsten en heeft mijn blog een groei doorgemaakt. En omdat we aankomend weekend het jaar al weer mogen afsluiten, heb ik een overzicht gemaakt van de top 10 best gelezen artikelen van 2016.

business-926221_1920

 1. Mijn bevallingsverhaal
  Mijn hoogtepunt van het jaar: de geboorte van de kleine. De bevalling was minder leuk, maar ik heb er dan wel een prachtig en gezond jochie aan overgehouden.
 2. Wel of geen parfum dragen als je een baby hebt gekregen?
  Ik hou van parfum. Vooral in het voorjaar als de lente er weer aankomt. Mijn kleine werd op 30 maart geboren en ik wilde weten of ik parfum kon gaan dragen of niet. Omdat ik borstvoeding wilde geven en de baby de geur van zijn/haar moeder en de borstvoeding herkent, leek het mij geen goed plan om aan parfum te beginnen. Ik heb het dan ook niet gedaan en draag pas weer parfum sinds ik gestopt ben met de borstvoeding.
 3. Hoe speel ik in op een sprongetje?
  Iedere keer weer die sprongetjes!! Iedere keer weer alles uit de kast halen om je baby een beetje tevreden te houden. Steeds denk je er weer van af te zijn, gaat het een week goed en dan begint die ellende weer. In dit artikel, waarschijnlijk een heel herkenbaar artikel, beschreef ik hoe ik hier op inspeelde.
 4. Shoplog Ikea
  Ik schreef een shoplog over Ikea. Ik merkte dat de kleine wat moeite had met al die zachte en fluffy boxkleden en dus kocht ik een speelkleed voor hem. En een spiegel, waar hij zichzelf nog steeds in bekijkt en zelfs kusjes geeft. Zo schattig.
 5. Shoplog borstvoedingskleding
  In deze blog vertelde ik over het drama die ik ondervond als je borstvoeding geeft en het gebrek aan leuke shirtjes die daarbij passen. Ik had uiteindelijk leuk spul gescoord en die wilde ik graag met jullie delen. Inmiddels heb ik ze dus niet meer nodig. Er gaat weer een wereld voor mij open op modegebied.
 6. Korte stilte op mijn blog
  Het was bijna twee weken stil op mijn blog. Ik had namelijk een bevalling van twee dagen achter de rug, en daarna nog twee dagen ziekenhuis door wat complicaties (lees: bloedverlies). Mijn hoofd stond dus niet naar bloggen, maar toen ik weer eenmaal naast mijn bed kon staan, of beter gezegd: zelfstandig kon staan, stond mijn hoofd ook weer naar bloggen. Dus dit was eigenlijk een korte uitleg waarom ik er even niet was en dat ik nog leefde.
 7. Leuke lijstjes bijhouden
  Ik ben een groot fan van lijstjes bijhouden. En tijdens mijn zwangerschap vergat ik echt alles. Ik vond een manier om deze lijstjes bij te houden en ik beschreef dat in dit artikel.
 8. Op vakantie met een baby
  Toen de kleine 4 maanden oud was, wilden wij graag nog even een paar dagen ertussenuit. We besloten om naar Duitsland te gaan. Het liefst niet te ver. We bleven hangen in de Eifel. Het was voor het eerst dat we met een baby op vakantie gingen. Het vergde nogal wat organisatie. In deze blog beschreef ik hoe ik dat heb ervaren.
 9. Wat te doen tijdens mijn zwangerschapsverlof?
  Ik had een heel optimistisch lijstje gemaakt met dingen die ik tijdens mijn verlof wilde gaan doen. Grootste gedeelte is gelukt. Dus ik kan echt wel goed terugkijken op het lijstje. Ik moet zeggen dat ik wel steeds minder actief werd, naarmate de bevalling dichterbij kwam. Op een gegeven moment was het alleen nog maar zitten, Netflix of een boek erbij.
 10. Een jaar na mijn miskraam
  Precies een jaar na mijn miskraam was ik 38 weken zwanger. Ik had zelfs even gehoopt dat ik die dag zou gaan bevallen. Als een soort symbool. Dat is niet gebeurd. Maar wel twee weken later. Toen ik zwanger was, was ik niet verdrietig meer om mijn miskraam. Ik had het een plekje gegeven. Toch voel ik mij soms schuldig. Want als ik die miskraam niet had gehad, had ik deze kleine ook niet gekregen. En ik ben zo blij met mijn mannetje. Maar mijn miskraam blijft toch ook de zwartste bladzijde uit mijn leven. Heel dubbel allemaal. Ik probeer er dan ook niet te veel over na te denken. Mijn vriend zegt altijd dat de ziel van die baby gewoon op zoek was naar een goed lichaam en alsnog bij ons is, maar dan in de vorm van ons kindje nu. Klinkt zweverig. I know. Maar die gedachte geeft mij troost en daarom hou ik mij daar gewoon maar aan vast.

Volg mijn blog ook op  Facebook, Twitter, Instagram en Bloglovin’
En natuurlijk op Snapchat: leonie_vanmil

Bron foto: Pixabay

4 thoughts on “Mijn best gelezen artikelen van 2016

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

CommentLuv badge