Happy December – TAG

Ik hou van december. Een gezellige maand vol feest, eten, sfeer en gezelligheid. Een koude maand, maar ook de warmste maand. Dus toen ik op everyday-life.nl een tag over december tegenkwam, hoefde ik niet lang na te denken. Deze vul ik in! Mama Maai heeft hem verzonnen. Nou daar komt ie hoor…

joy-1823937_1920

Inkoppertje. Als je moet kiezen, Sinterklaas, Kerst of Oud en nieuw?
Kerst. De gezelligheid, de liedjes, sfeer, familie. Ik hou er van. Sinterklaas heb ik echt lange tijd niets mee gehad. Sinds vorig jaar zijn we wel weer begonnen met vieren van Sinterklaas vanwege diverse kinderen die de familie rijker is geworden. Dus dat vind ik wel weer steeds leuker worden. Oud en nieuw zag ik altijd als een verplichting om lang op te blijven, terwijl je eigenlijk om 21:00 al in je bed had willen liggen. En dan 1 januari met je brakke hoofd 3 adressen langs om iedereen een gelukkig nieuwjaar te wensen…

Een surprise of een gedicht maken?
Als ik geen van beide kan kiezen, dan liever dat. Hahaha. Ik ben geen knutselaar en ook geen dichter. Maar dan schrijf ik toch liever nog een gedicht.

Hebben jullie leuke tradities rond de feestdagen?
Mijn ouders gaan ieder jaar een week naar Texel met de kerst. Dat deden we al van kinds af aan. Dat blijft voor mij ook altijd speciaal. Ik probeer ieder jaar dan ook wel even langs te gaan. Ik weet niet of het dit jaar gaat lukken. Maar wie weet pakken we nog spontaan de boot.

Verantwoord of lekker dik verwennen?
Verantwoord. Nu we een kleine hebben wil ik alleen met Sinterklaas cadeaus doen. Als hij ouder is, dan wil ik het wel weer verschuiven naar de kerst. Ik vind dat toch het leukst, al die pakjes onder de boom. Maar het is al een drukke en dure maand genoeg.

Geef je wel eens tweedehands cadeautjes?
Nog nooit gedaan. Maar met speelgoed moet dat best kunnen. Ik heb in het verleden wel meer van Marktplaats voor de kleine gekocht. Het besef van cadeautjes heeft hij nog lang niet 😉

Welke verschillen zijn er met hoe je vroeger thuis de feestdagen doorbracht t.o.v. nu met je eigen gezin?
Mijn ouders gaan naar Texel. Ik niet. Meestal vieren we een dag met de familie van mijn vriend en een dag rustig aan. Vorig jaar hadden we door misverstanden helemaal geen afspraken. Dus last minute hadden we nog een hotelletje vlakbij Amsterdam geboekt. Dat was voor het eerst dat ik met de feestdagen weg was. Had ook wel iets.

We gaan helemaal los en over de top of doe maar normaal met versieren van je huis?
Ik zou heel graag willen dat mijn huis net zo versierd was, alsof het direct uit een Amerikaanse kerstfilm kwam zetten. Maar in de realiteit stoor ik mij gigantisch aan die troep. Dus een kerstboom, een kleine aquarium gevuld met een kerstdorpje en wat kerststerren op een schaal, is voor mij genoeg.

UglyXmassweather of glitterjurk
Ik ben nog niet aangestoken door de Ugly sweather trend, maar ik vind dat wel meer bij mij passen dan een glitterjurk. 😉

Heb je een echte kerstboom in huis?
Nee! Ik heb dat ooit één keer gedaan. Ik hou van die lucht van een echte boom. Maar dan moet je niet voor een goedkope willen gaan. Want tegen de tijd dat het kerst is, is ie kaal. En de naalden vind je met Pasen nog steeds terug. En voor de prijs van een echte kwaliteitsboom, koop ik een neppe die ik ieder jaar weer op kan zetten. Dus nep.

Kerstkaarten sturen of een berichtje op Facebook?
Ik ben altijd van de echte kerstkaarten. Maar dit jaar denk ik dat ik een jaar oversla. Het budget laat het even niet toe en de tijd trouwens ook niet.

Wat is je beste kerst of oud/nieuwjaarsherinnering?
Zoveel fijne herinneringen! Texel, met de buurtjes gourmetten, spelletjesavond, veel lachen en wijn, pakjesochtend/avond. Het is gewoon eigenlijk ieder jaar weer het jaar ervoor herbeleven. Ik hou gewoon van deze tijd.

Je moet kiezen: een chocoladeletter of een oliebol?
Inmiddels heb ik al 4 letters achter mijn kiezen. Die komen inmiddels mijn neus uit. Oliebollen heb ik dit jaar nog niet gehad. Ik ga dus lekker daarvoor! J

Goede voornemens voor 2017?
Op deze tour doorgaan. Met mijn blog, met mijn werk, met mijn gezin. En mijzelf op die gebieden blijven ontwikkelen. Ik zit momenteel goed in mijn vel. Nog niet alles gaat zoals ik het zou willen zien, maar er zit een stijgende lijn in. De kleine doet het super en is gezond. Voor hem wil ik gewoon heel graag een goede moeder zijn. Ik hoop dat ik dat kan blijven combineren met mijn werk en mijn blog. Lang verhaal kort: Dit gevoel vasthouden.

Volg mijn blog ook op  Facebook, Twitter, Instagram en Bloglovin’
En natuurlijk op Snapchat: leonie_vanmil

Bron foto: Pixabay

4 thoughts on “Happy December – TAG

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

CommentLuv badge