Vorige week was het behoorlijk koud en de kleine is dan ook regelmatig ziek en chronisch verkouden. Hij gaat ook nog eens naar het kinderdagverblijf. Dus als je ergens ziektes kunt oppikken dan is dat wel daar. En omdat hij alles mee naar huis neemt, is mijn vriend ook veel ziek. Sinds de kleine er is ben ik nog geen één keer ziek geweest. Goede weerstand? Maar waar komt die goede weerstand toch vandaan?

sniff-1768463

Goed slapen
Nou die geldt in ieder geval niet voor mij. Goed slapen bevordert het herstel van je lichaam. Vandaar dat je veel moet slapen als je ziek bent. Die kleine van mij vindt het nog steeds nodig om tig keer per nacht wakker te worden. (En als het niet tig keer is, dan is hij in ieder geval wel lang wakker). Ik kom echt al maanden niet meer aan die aangeraden 7 uur slaap per nacht. En ik heb die echt wel nodig om de dag door te kunnen komen hoor. Maar goed, daar komt mijn weerstand dus niet vandaan.

Goede voeding
Veel groenten, veel fruit en regelmatig eten. Met veel schaamrood op mijn wangen, moet ik toegeven dat ik echt heel slecht uit. Ik mag blij zijn als ik aan mijn twee stuks fruit per week kom. En tijdens mijn werk vergeet ik gewoon te eten. Laatst bedacht ik mij iom 16:30 dat ik nog niet geluncht had. En dus ging ik alsnog die boterham proberen naar binnen te werken. Regelmatig komt een pizzaatje in de week ook wel goed uit. Maar alsnog proberen we wel minimaal drie keer in de week echt een goede maaltijd neer te zetten. En dat lukt wel. Dus misschien dat ik dan toch wel aan mijn groenten kom.

Veel buiten
Alleen op mijn vrije dag en in het weekend probeer ik veel naar buiten te gaan. Lekker een frisse neus halen. Maar met mijn werk zit ik de hele dag binnen. Ik sta wel veel op de bus te wachten 😉
Maar goed, ik probeer dus wel iedere dag naar buiten te gaan. En soms stap ik stiekem een halte te vroeg of te laat uit om even een wandeling te kunnen maken. Meestal heb ik die tijd nog wel.

Vitaminetabletten
Ik heb ze liggen, maar ik vergeet ze wel vaak te slikken. Zou zijn er wel discussies of vitaminetabletten wel werken en of je er niet gewoon hele dure plas van krijgt. Zou kunnen. Maar toen ik die dingen in het verleden nog wel veel slikte, merkte ik echt wel verschil. Placebo?

Sporten
Dit werkt natuurlijk op lange termijn. Betere conditie betekent ook betere weerstand. Tijdens het sporten gaat je weerstand wel even omlaag. Vandaar dat voeding en slaap weer zo belangrijk zijn voor het herstel van je lichaam. Sinds mijn zwangerschap heb ik niet meer gesport, terwijl ik voorheen altijd 4 keer in de week naar mijn werk fietste (40 minuten heen en 40 minuten terug) en nog eens twee keer in de week sportte. Nu kom ik thuis op het moment dat mijn sport zou beginnen. Het zit er helaas dus even niet in. Maar ik hoop het wel weer op te kunnen pakken, want dit mis ik echt heel erg.

Werken in de kinderopvang
Klinkt als een grapje, maar toen ik net begon in de kinderopvang, was ik continu verkouden. En op een gegeven moment hield dat op. Voor mijn gevoel ben ik echt immuun geworden voor bepaalde ziektes. Buikgriep heb ik sowieso nooit last van. Iedere keer als dat heerste waren al mijn collega’s één voor één ziek. Ik heb dat echt nog nooit gehad. Dus ik zal er vast niet gevoelig voor zijn. Je krijgt dus echt een mega weerstand van in de kinderopvang werken. Hahaha. (Denk ik). Nu werk ik er overigens niet meer. Dus ik ben benieuwd hoe lang ik die mega-weerstand hou. 😉

Volg mijn blog ook op  Facebook, Twitter, Instagram en Bloglovin’
En natuurlijk op Snapchat: leonie_vanmil

Bron foto: Pixabay

4 thoughts on “Nooit meer ziek

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

CommentLuv badge