De laatste tijd hoor ik de ene na de andere discussie voorbijkomen over het woord “papadag”. Is het namelijk een woord dat we nog wel mogen gebruiken? We leven tenslotte in een geëmancipeerde samenleving. De vader is steeds meer betrokken bij de opvoeding. Dus geven we de vader, die een papadag heeft, op deze manier niet te veel schouderklopjes? Tijd dus om deze term eens onder de loep te nemen. Vandaag geef ik jullie mijn mening.

child-1835730

Nou, dan kan ik daar dus heel kort over zijn. Ik vind het een typisch gevalletje van: waar-maak-je-je-druk-over?! Mijn kleine heeft een papadag. Hij heeft tenslotte een (mid)dag samen met papa. Net zo goed als dat hij een mamadag heeft, opa-en-oma-dag en twee opvangdagen

En dus blijf ik de term “papadag” gewoon nog lekker gebruiken. Ook al vinden sommige mensen dat het een woord is dat verboden zou moeten worden. Ik vind het een woord dat spreekt voor zich. Het geeft heel duidelijk aan wie op dat moment voor hem zorgt. Lekker simpel en niet moeilijk over doen. Het geeft maar weer aan hoe goed wij het hebben. Een eerste wereldprobleem, zeg maar.

Wat vinden jullie van het woord “papadag”?

Volg mijn blog ook op  Facebook, Twitter, Instagram en Bloglovin’
En natuurlijk op Snapchat: leonie_vanmil

Bron foto: Pixabay

4 thoughts on “Papadag

  1. Helemaal met je eens Lee. Wij hebben ook gewoon mamadag, papadag en opa- en oma dag! Het is zo ook super duidelijk voor de kinderen wie er die dag voor ze is en daar hebben ze behoefte aan.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

CommentLuv badge