Het leven van een werkende moeder

Ik ben echt een mega stresskip. Altijd al geweest en nu niet anders. Sinds de kleine er is, kom ik gewoon tijd te kort. En toen ik een werkende moeder werd al helemaal. Ik heb echt moeite met het indelen van mijn tijd, waardoor ik het gevoel heb niks voor elkaar te krijgen. Thuis niet. En op mijn werk niet.

hearts-1873486

Vanaf het moment dat je een kind hebt, moet je ineens je tijd anders gaan indelen. Eten, drinken, toiletbezoekjes, schoonmaken, douchen. Allemaal kan het niet meer op het tijdstip dat het jou het beste uitkomt. Dat is iets waar ik erg tegenaan ben gelopen. Ik moest leren om gebruik te maken van de tijd dat de kleine sliep. Dus ook al had ik nog helemaal geen honger, beter nu even eten. Anders zit je pas om 16:00 weer aan de lunch.

Toen ik weer begon met werken, werd het nog erger. De schoonmaakklusjes begonnen er ook onder te lijden. En ik baalde zo erg van mijzelf. Niet meer kunnen plannen en slaaptekort, brak mij echt op. ’s Avonds kwam ik thuis, dan at ik wat en dook ik mijn bed in. Dus in de avonden kon er ook niks gebeuren. En de weekenden zaten vol met afspraken. Op een gegeven moment ben ik ingestort. Ik zat huilend bij de huisarts. Die heeft mij geadviseerd om gas terug te nemen. Perfectionisme is de grootste oorzaak. Het gevoel hebben dat je niks perfect op orde kan hebben. Thuis niet. Op mijn werk niet. Mijn blog niet. En alle andere dingen niet, die ook bij het leven komt kijken.

Soms denk ik eraan om een timemanagement opleiding te gaan doen. Dit zou mij kunnen leren om efficiënter te kunnen werken, waardoor ik misschien niet meer op vrijdagavond mijn werk van die week zit af te maken. Of het kan mij leren prioriteiten te stellen. Waardoor ik beter zou kunnen leren om dingen los te kunnen laten. Zowel op werk als thuis. Het zou voor minder stress kunnen zorgen en daardoor verlichting kunnen geven.

Ik ben op zoek naar balans. En die balans ga ik vinden. Hoe dan ook.

Dit artikel is een gesponsord artikel.

Volg mijn blog ook op  Facebook, Twitter, Instagram en Bloglovin’
En natuurlijk op Snapchat: leonie_vanmil

Bron foto: Pixabay

4 thoughts on “Het leven van een werkende moeder

  1. Ik heb laatst op mijn werk een cursus timemanagement gevolgd (gewoon voor de lol, niet omdat ik dat nou direct nodig had) and let me tell you…. met een beetje gezond verstand en inzet kun je de dingen die ze daar in een paar uur ingewikkeld maken ook jezelf eigen maken!

    Kan me voorstellen dat een cursus daar de beste steun in de rug voor is, maar ik hoop dat je de balans either way weet te vinden!
    Zoë-Amber Wolters onlangs geplaatst…File-sofie – VerfrissendMy Profile

  2. Ja je moet je tijd anders indelen en in het begin had ik er ook best moeite mee, maar dan komt het schoonmaken of douchen maar op een ander moment het is niet anders. En ik werk niet, dus voor mij is het wel iets handiger…
    Batboy onlangs geplaatst…Het strafkrukjeMy Profile

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

CommentLuv badge