Staat echt werkelijk iedereen in de weg?

In eerste instantie viel het mij nooit zo op. Tot dat ik een kind kreeg en met een kinderwagen liep. Toen kwam ik erachter dat mensen wel heel erg gemakzuchtig zijn. En laatst was ik het zat.

pink-739154

In de titel staat “iedereen”, maar ik bedoel daar mee dat er veel mensen met hun auto in de weg gaat staan. Toen ik net met de kinderwagen wandelde, viel mij al op hoe vaak ik om werkbusjes heen moest. Die zetten hem het liefst midden op de stoep neer, voor de plek waar zij aan het werk moeten. En of dat nou een huis is, de straat of iets anders, dat maakt niet uit. En ik snap het wel. Die mensen moeten gewoon hun werk doen. Normaal gesproken had ik daar geen probleem van gemaakt. Dan loop je er toch gewoon omheen. Maar met een kinderwagen gedwongen de weg op moeten? Dat vind ik dus wel een probleem.

En laatst was ik het zat. Ik liep over de stoep, langs een drukke weg. Ik liep langs een paar huizen. En midden op de stoep stond een (in mijn ogen) veel te grote Porsche. Aan de overkant van de weg, waren een stuk of wat parkeerplaatsen leeg. Maar nee, de eigenaar van deze auto had blijkbaar geen zin om heel ver te moeten lopen (lees twee meter) en dus plantte hij hem zo voor de deur. Ik kon kiezen: of ik ging over de wortels van de bomen met de kinderwagen met het risico een flinke kras op deze prachtige Porsche achter te laten. Of ik kon met de kinderwagen over de drukke weg. Ik koos voor de eerste. Dan maar een kras. Maar zo sociaal als ik ben, was ik uiteraard heel voorzichtig, waardoor ik zo dicht mogelijk langs de boom wilde lopen. En toen… toen stond ik vast. Na een hoop onhandig doen, kon ik loskomen, maar ik was laaiend. Wie dacht deze meneer (of mevrouw, maar het was een typische mannenauto) wel niet dat hij was?

En dus deed ik wat ik anders nooit gedaan zou hebben. Ik belde aan en ik ging verhaal halen. Een vrouw deed open en zei dat ze het door zou geven aan haar visite. Geen excuses voor het ongemak. Alleen een duidelijk zich afvragende vrouw wat ik in hemelsnaam voor haar deur deed. En daar kon ik het mee doen…

Nog meer mensen met kinderwagens die dit opvalt?

Volg mijn blog ook op  Facebook, Twitter, Instagram en Bloglovin’
En natuurlijk op Snapchat: leonie_vanmil

Bron foto: Pixabay

9 thoughts on “Staat echt werkelijk iedereen in de weg?

 1. Grr ja bij de eerste was dit al een issue en nu bij de derde nog steeds haha. Nog maar te zwijgen over supermarkten met smalle gangpaden en basisscholen waar nog 10 andere wandelwagens staan

 2. Dapper joh!

  En helemaal waar ook nog eens – want mensen hebben het aangeboren talent om het andere mensen lastig te maken. Want als ze een keer niet in de weg staan of iets laten slingeren, lopen ze zelf wel op dodelijk langzaam tempo voor je. Afzien!

  Al zou ik daar dus niet snel verhaal op durven halen 🙁
  Zoë-Amber Wolters onlangs geplaatst…Recruiters – Doe eens ff niet!My Profile

 3. O ja zo irritant.. Het werd nog lastiger met een loslopende peuter of kleuter, want die dacht dan ook wel even van de stoep af te mogen als mama dat doet… Gelukkig zijn ze nu wat ouder. Ik heb ook veel last van fietsen die over de hele stoep verspreid staan. Overigens heb ik zelf ook vaak het gevoel in de weg te staan met kinderwagen of bakfiets, terwijl ik altijd probeer op een nette plek te staan. Maar mensen lijken er toch altijd last van te hebben :O
  Fleur onlangs geplaatst…Een tijdcapsule maken – Crea-Cross 6My Profile

 4. Ja heel irritant! Bij ons in de buurt zijn het vooral de bezorgauto’s van shoarmazaken enzo. Maar ook fietsen die onhandig geparkeerd staan. Of plantenbakken. Ik heb dan wel geen kinderwagen, maar een rolstoel. En dan moet je dus ook flink vooruit kijken, want ik kan niet zomaar overal de stoep af.
  Jacqueline onlangs geplaatst…Oefeningen met een BOSU balMy Profile

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

CommentLuv badge