Huis-tuin-en-keuken-spullen als speelgoed | Ikea Shoplog

Wauw! Wat gaat die kleine hard. Over 3 weken wordt hij al één. En als je hem ziet gaan joh!! Het ene na het andere stuk speelgoed verslijt hij. Sinds een tijdje trekt hij zich overal aan op. En toen werden andere dingen interessant. Toen zag hij andere voorwerpen. Hij zag alles vanuit en ander perspectief.

FullSizeRender (2)

Ik kon speelgoed aanbieden wat ik wilde, maar de afstandsbediening was interessanter. En hoewel ik geen voorstander ben van al mijn spullen maar weghalen (hij moet ook leren dat nee, nee is) doe ik het zo af en toe toch. Ik heb ook niet altijd zin om het “gevecht” aan te gaan. Nieuw speelgoed is even leuk. Maar zodra het nieuwe er weer vanaf is, zijn het weer onze spullen waar nog wat aan te ontdekken valt.

En dus besloten mijn vriend en ik naar de Ikea te gaan. We kochten alles waarvan wij dachten dat het veilig zou zijn om als baby mee te spelen. En we wierpen een blik in huis: waar kan hij mee spelen dat veilig is?

Placemats, een vergiet, drinkflessen (dop vastgeplakt), onderzetters, bakjes, bekers en nog meer (zie foto). En wat een lol heeft hij ermee. Vooral het vergiet was een enorm succes. In combinatie met rammelballen konden we een soort van centrifuge-effect creëren. Nu probeert hij het na en beleeft hij er uren speelplezier aan, want hij kan natuurlijk ook op je hoofd. 😉

FullSizeRender (3)

Heerlijk hoe we de meest simpele spullen in huis, hebben omgetoverd tot speelgoed van het jaar. En het scheelt ook nog in je portemonnee ook. Zo kunnen we nog eens wat afwisselen en heeft hij steeds weer iets nieuws om te ontdekken.

Gebruiken jullie ook wel eens alledaagse spullen als speelgoed?

Volg mijn blog ook op  Facebook, Twitter, Instagram en Bloglovin’
En natuurlijk op Snapchat: leonie_vanmil

Foto: eigen collectie

5 thoughts on “Huis-tuin-en-keuken-spullen als speelgoed | Ikea Shoplog

  1. Alles wat papa en mama doen, doen de kinderen na. De afstandsbediening moet hier ook verstopt worden. Hoewel auto’s nu erg populair zijn, zijn de keukenspullen ook nog vaak in trek. Als meneer zich tijdens het koken verveeld trek ikvaak genoeg een kast open met flesjes, spatels en andere (kindveilige) voorwerpen.
    Rachel onlangs geplaatst…Moederen met een beperkingMy Profile

  2. Mijn dochters konden zich ook uren vermaken met gewone plastic bekertjes in (zwem)bad. Steeds het water over gieten van ene bekertje in het andere bekertje

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

CommentLuv badge