Navelbreuk update #2

Eerder liet ik al weten een navelbreuk over gehouden te hebben aan de zwangerschap. Het is al weer even geleden toen ik met de eerste update kwam over mijn navelbreuk. Het duurde ook even voor ik de uitslag van de echo had. Hoe dat komt, vertel ik jullie graag in deze blog.

computer-1149148

Vorige keer hebben jullie kunnen lezen dat ik een echo moest maken om te kijken of de pijn inderdaad van een breuk in mijn navel kwam. Dus ik ging de echo laten maken. De vrouw zei dat ze kon zien dat er een scheurtje in de spier zat en iets dat leek op een cyste onder mijn navel. Het zou dus kunnen dat dat de pijn veroorzaakt. Maar ze zou de echo doorsturen naar de chirurg. Hij zou dan weer contact met mij opnemen.

En dat duurde dus heel lang. Na 1,5 week heb ik zelf maar even contact gezocht. Daar bleek dat zij eigenlijk toen meteen een belafspraak hadden moeten maken met mij. En dat hadden ze dus niet gedaan. Over twee weken was er ruimte voor een belafspraak. Dus ging er bijna een maand voorbij aan de uitslag.

En de uitslag? Die was ook niet helemaal duidelijk. Die scheur in mijn spier was wel duidelijk. Maar niet wat er nou precies onder mijn navel zat. En dus moest ik weer een afspraak maken met de chirurg, zodat hij ook nog een keer kon kijken. Wel hebben ze gelijk een afspraak gemaakt voor de operatie, zodat dit niet nog langer ging duren. Dat betekende ook dat ik na de afspraak van de chirurg gelijk door mocht naar de preoperatieve screening om te kijken of er gekke dingen waren waar zij rekening mee moeten houden tijdens de operatie.

Dus twee weken later kon ik weer naar de chirurg. Hij concludeerde dat het toch echt om een breukje ging. Daarna door naar de preoperatieve screening. Geen gekke dingen. Wel even bloed laten prikken om te kijken hoe het met mijn ijzergehalte inmiddels zit vanwege het vele bloedverlies tijdens mijn bevalling. Hij verwachtte geen gekke dingen. Ik zou gebeld worden als het wel zo was.

Dus de datum voor de operatie staat. Volgende week is het dan zo ver. Omdat het te hoog zit voor een ruggenprik moet ik voor dit kleine geintje onder gehele narcose. Dat is voor het eerst en ik vind het verdomde spannend. Maar goed. Ik wil het wel laten opereren aangezien er een risico is dat de klachten erger worden bij een eventuele volgende zwangerschap. En als dat gebeurt tijdens de zwangerschap ben ik wel iets verder van huis. Dus vandaar dat ik mij wil laten opereren, ook al zou ik hiermee prima kunnen leven.

Volg mijn blog ook op  Facebook, Twitter, Instagram en Bloglovin’
En natuurlijk op Snapchat: leonie_vanmil

Bron foto: Pixabay

3 thoughts on “Navelbreuk update #2

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

CommentLuv badge