Mijn zoektocht naar geluk #6

Vorige week vertelde ik hoe ik eindelijk zelfvertrouwen had gekregen om te solliciteren naar een leidinggevende functie. En deze functie kreeg ik ook. Super spannend. Maar ik ben het gaan doen. In dit deel van mijn zoektocht wil ik jullie daar meer over vertellen en vertel ik waarom ik heel veel waarde hecht aan deze periode in mijn leven. En ik vertel waarom ik toen de knoop heb doorgehakt om een opleiding te gaan doen.

converse-2069209_1920

Ik solliciteerde dus naar de functie voor assistent filiaalmanager bij een schoenenwinkel. Dat heb ik dat 2,5 jaar gedaan. Eerst anderhalf jaar in Nieuwegein. Daarna een jaar in Den Haag.

In Nieuwegein heb ik het het meest naar mijn zin gehad. Wat een leuke mensen werkten daar. Ik vond het superspannend om daar te komen als leidinggevende, terwijl anderen daar al even aan het werk waren. Maar ik heb er echt ontzettend veel geleerd van de filiaalmanager daar. Op leidinggevend gebied. En op werkgebied. Het was één van de best lopende filialen. Ik wist dat het niet mijn droombaan was, maar ik ging er met plezier heen.

Na een half jaar vroeg mijn leidinggevende of ik wilde solliciteren als filiaalmanager voor een filiaal in Nijkerk. Hij vond dat wel een geschikt filiaal voor mij. Ik heb er echt over nagedacht, maar de relatie tussen mij en mijn vriend ging even niet zo lekker. Wij kozen ervoor om rustiger aan te doen. Even afstand te nemen van elkaar. Maar we wilden beide wel aan onze relatie werken. En dus zag ik het niet zitten om te starten in een nieuwe functie met ook nog eens veel langere reistijd. Ik bleef dus lekker op mijn veilige plekje, waar ik het naar mijn zin had.

Toen het weer goed ging tussen mij en mijn vriend (een jaar later) durfden wij weer de stap te zetten om te gaan samenwonen. Wij kwamen er veel sterker uit. Mijn vriend had net zijn Hbo-opleiding afgerond en wilde graag in Delft gaan werken en studeren. En dus besloten wij een huisje te gaan zoeken in Den Haag. Ik kon gelukkig daar ook weer aan de slag als assistent-filiaalmanager, maar ik had het veel minder naar mijn zin. Mijn vaste collega’s waren heel leuk. Maar sommige hulpkrachten tirannen. Zij accepteerden niet dat mijn voorganger overgeplaatst werd naar een ander filiaal.

Ook was het filiaal een stuk rustiger en moest ik sowieso heel erg wennen aan Den Haag. Wat mij overigens nooit gelukt is. Maar dat is een ander verhaal. In ieder geval begonnen mijn twijfels over mijn toekomst en een eventuele opleiding weer opnieuw. Ik kwam erachter dat ik door middel van een 21+ toets een mogelijkheid had om te beginnen aan een hbo-studie. Maar welke? Door vele gesprekken met mijn vriend, kwam ik erachter dat mijn hart bij de kinderen en hun ontwikkeling nog steeds lag en dat ik eigenlijk wel spijt had dat ik nooit verder gegaan was met de opleiding onderwijsassistent. De Pabo durfde ik meerdere keren niet aan. Geen idee waarom niet. Het voelde gewoon niet goed.

Toevallig kende mijn vriend iemand die de studie pedagogiek had gedaan. Dat was een vrij nieuwe studie op hbo-gebied. Dat leek mij erg leuk. Toen begonnen de open dagen ellende, koos ik een school uit en deed ik de 21+ toets.

En… ik mocht starten met de studie. Iets waar ik jaren daarvoor nooit het lef voor heb gehad. Maar dankzij mijn Schoenenreus-avontuur, en dan met name de waardering die ik heb gevoeld in Nieuwegein, had ik genoeg zelfvertrouwen geworven om eraan te beginnen.

Ik denk dat jullie wel weten hoe de studie is verlopen. Maar toch ben ik tijdens de studie mijzelf behoorlijk tegengekomen. En dat vertel ik uiteraard volgende week.

Volg mijn blog ook op  Facebook, Twitter, Instagram en Bloglovin’
En natuurlijk op Snapchat: leonie_vanmil

Bron foto: Pixabay

3 thoughts on “Mijn zoektocht naar geluk #6

  1. Fijn dat je het in Nieuwegein zo naar je zin hebt gehad. Heel jammer dat de collega’s in Den Haag zo vreselijk waren. Dat verpest het zeker! En dat je uiteindelijk dankzij Schoenenreus zoveel zelfvertrouwen hebt gekregen om aan een nieuw avontuur te beginnen is super! Een nieuwe kans
    Krystle/ Batboy onlangs geplaatst…Knutselen met sokkenMy Profile

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

CommentLuv badge