Mijn zoektocht naar geluk #7

Vorige week hebben jullie in mijn zoektocht kunnen lezen hoe ik eindelijk zelfverzekerd genoeg was om mijn droom na te jagen en opleiding te doen. Maar ik was er nog lang niet. Ik moest ook tijdens de opleiding mezelf een paar keer tegenkomen. Want als je na 8 jaar werken ineens weer met je neus in de boeken moet duiken…

notebook-336634

Nou dat had ik geweten. Probeer maar even een paar hbo-boeken door te komen terwijl je dat helemaal niet gewend bent. Dat is wel even wat anders dan wat ik de jaren ervoor had gedaan. Het eerste jaar ben ik dan ook echt doorheen geworsteld. Want wat was het een gevecht. Vooral aan het begin.

Bij iedere hoorcollege kreeg je de opdracht om het college voor te bereiden door je in te lezen in de literatuur. Ik zat alles braaf te lezen en samenvattingen van te maken. Zo serieus was ik dus. Maar in het eerste jaar liep ik echt heel erg tegen het niveau aan. Ik dacht echt dat het veel te hoog gegrepen was voor mij. Soms snapte ik echt niks van de literatuur die ik aan het lezen was. Ik had mijn vriend nodig om teksten te ontleden, zodat ik ze beter ging begrijpen.

Na een tijdje merkte ik dat ik zijn hulp niet meer nodig had. Ik kon het zowaar zelf. Hahaha. Anyway. Het was gewoon even wennen. Ik heb mijn propedeuse in één keer gehaald. En daar was ik best een beetje trots op. Zeg maar heel erg. Want aan het begin van het jaar zag ik het echt niet zitten. En aan het eind van het jaar bleek dat ik die worsteling gewonnen had en had ik mijn propedeuse op zak. Ik was enorm blij dat ik had doorgezet.

Heerlijk gevoel was dat. En vol goede moed kon ik weer verder. Het tweede en het derde jaar waren “lachertjes”. Stages gingen goed, Minor ging lekker en ik haalde al mijn toetsen en projecten in één keer. Nou dan ging ik dat laatste jaar, het jaar van mijn afstudeerstage en scriptie, toch ook wel halen.

En daar liep ik weer tegen mijzelf aan en kwam ik erachter dat mijn persoonlijke groei, die ik de afgelopen jaren had opgebouwd, weer net zo makkelijk af te breken was. Maar dat volgende week!

Volg mijn blog ook op  Facebook, Twitter, Instagram en Bloglovin’
En natuurlijk op Snapchat: leonie_vanmil

Bron foto: Pixabay

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

CommentLuv badge