Het is bijna Pasen – Tag

Deze tag over Pasen kwam ik tegen bij Metmirjam. Hij is verzonnen door Merel van Lotuswritings.nl. Omdat ik vrolijk word van Pasen, wilde ik hem graag invullen. En laat het nou heel toevallig aankomend weekend Pasen zijn.

  1. Hoe breng je de Paasdagen door (bij familie, thuis, in de kerk)?

Eerste paasdag met familie. Dan doen we een paasbrunch. Daarna is nog niet ingevuld. Dan zien we wel. Het ligt eraan waar iedereen en de kinderen behoefte aan hebben. Tweede paasdag gaan we bij de buren in de middag lekker borrelen. Die ochtend zullen we met het gezinnetje starten met een paasontbijt. En als het weer het toelaat even lekker naar buiten.

  1. Geloven je kinderen in de Paashaas?

Nee, voor dat soort dingen is hij nog echt te klein. Ik kan mij trouwens niet herinneren zelf ooit in de Paashaas te hebben geloofd. Dat was bij ons niet zo’n traditie. Eieren zoeken deden we niet. Dus er was ook geen Paashaas langs gekomen om ze te verstoppen. Eieren schilderen deden we wel.

  1. Chocolade of beschilderde paaseieren?

Vroeger zou ik geschilderde hebben geroepen. Nu ben ik toch echt wel van de chocolade paaseitjes 😉. Vooral puur met een lekkere vulling.

  1. Eten jullie met Pasen een paasontbijt?

Ja!! Of brunch. Dat is ook goed. Als er maar eieren, croissants en een paasstol erbij aanwezig zijn. Helemaal compleet. Oh en Matzes. Lekker met kristalsuiker.

  1. Versier je het huis rondom Pasen? (Met geknutselde kuikentjes of paastakken bijvoorbeeld?)

Dat heb ik nooit gedaan. Ik heb wel altijd geroepen dat als ik kinderen zou krijgen het wel te doen. En dat heb ik gedaan. Ik had prachtige paastakken met bladeren eraan gekocht (zie foto). Maar helaas hebben die het nog voor Pasen opgegeven. Leermomentje: volgende keer later aan beginnen 😉.

  1. Weet jij wat er met Pasen gebeurde volgende de Bijbel? (Niet stiekem eerst spieken)

Ja, ik geloof dat ik het wel weet. Met Pasen stond Jezus weer op. En dat gedenken wij. Toch?

  1. Wat is volgens jou onmisbaar op of rondom Pasen?

Lekker weer 😉. Pasen associeer ik met lente. Meestal na een stevig ontbijt, vind ik het lekker om even te gaan wandelen. Dan is echt lenteweer toch echt onmisbaar. Ik geloof alleen dat de voorspellingen voor dit weekend niet al te best zijn, helaas.

  1. Wat is je beste paasherinnering?

Vroeger gingen we altijd eitjes schilderen. Dat is toch wel echt nostalgie. Dit jaar ga ik dat ook lekker introduceren bij de kleine. Vandaag op goede vrijdag gaat hij vast oefenen met alle buurkindjes.
En vorig jaar heb ik ook een paasherinnering. Het was tweede paasdag. Eerst gingen we al ontbijten met familie. Ik was hoogzwanger en mijn buik voelde al onrustig. Die middag gingen we bij de buren borrelen. Ik wist gewoon zeker dat het die avond ging beginnen. Dat liep ik ook te “geinen”. Maar de weeën zetten echt die avond door. Uiteindelijk werd hij pas twee dagen later geboren. Maar dat is een ander verhaal.

  1. Heb je een favoriet (kinder)boek met Pasen?

Zijn er paasboeken dan? Vast wel, natuurlijk! Dus als jullie tips hebben voor de kleine, dan hoor ik die graag. Leuk voor volgend jaar!

Dat waren de vragen weer. Wil je hem ook invullen? Dat kan. Vergeet dan Merel van Lotuswritings.nl niet te vermelden.

Volg mijn blog ook op  Facebook, Twitter, Instagram en Bloglovin’
En natuurlijk op Snapchat: leonie_vanmil

Bron foto: Pixabay

8 thoughts on “Het is bijna Pasen – Tag

  1. Leuk zo n jaarlijks familieweekend en pasen is natuurlijk prima om dat te doen. Wij vierden vaak pasen met de schoonfamilie allemaal bij elkaar vanwege het samenvallen met verjaardagen. Mijn eigen ouders geven vaak een brunch, zo ook dit jaar. Vanwege emigratie dit keer geen pasen met de schoonfamilie, maar ik kijk wel uit naar de brunch. En verder lekker even wat rust ik ben erg druk geweest en vind het heerlijk om nu even met mijn gezin te cocoonen! Zowel beschilderde eieren als chocolade eieren gaan er hier wel in! Qua decoratie weet ik het nooit zo goed, behalve de schattige paaskuikentjes die ik jaarlijks koop. Zo leuk, die Paas-familieweek!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

CommentLuv badge